Amenajarea casei

#fotolii #piele #bambus #ratan

Tipuri de materiale pentru fotolii

Cine nu tanjeste dupa cateva minute de relaxare pe un fotoliu confortabil, dupa o zi extenuanta la serviciu! La ora actuala exista pe piata diverse tipuri de fotolii, cu forme spectaculoase, confectionate din materiale deosebite, rezistente si placute la atingere in acelasi timp. Iata care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de fotolii:


1 Fotoliul din piele


Fotoliile din piele naturala sau ecologica au un aspect estetic deosebit si se incadreaza perfect in diferite stiluri de amenajare ca cel modern, minimalist, eclectic, casual, Art Deco, glamour, dand impresia de lux si eleganta.

Principalul avantaj al fotoliilor din piele este acela ca sunt rezistente la uzura, nu se pateaza, sunt rezistente la apa si se curata extrem de usor. In plus, fotoliile din piele nu se impregneaza cu mirosurile din casa.

Pielea naturala „imbatraneste” frumos si in timp poate capata un aspect antic, foarte apreciat de unii designeri, insa are un pret ridicat .

Pielea ecologica este preferata de multe persoane datorita rezistentei la uzura si pete dar si texturii care este de regula mai moale decat cea a pielii naturale. In plus, fotoliile din piele ecologica sunt mai ieftine decat cele confectionate din piele naturala.

Atata pielea naturala cat si cea ecologica sunt fragile la ghearele de animale. Astfel, daca ai un animal de casa este indicat sa eviti acest tip de fotolii. In plus, canapelele din piele naturala isi pot pierde fermitatea in timp. Din cauza sarcinilor pe care le suporta este posibil ca tapiteria sa se intinda si sa aiba nevoie de reconditionare .


2 Fotoliul din material textil


Principalul avantaj al fotoliile acoperite cu materiale textile este pretul. De regula, materialele din care sunt confectionate fotoliile sunt mai ieftine decat pielea naturala sau ecologica iar reconditionarea lor te costa mai putin.

Fotoliile din material textile nu atrag praful. In plus, sunt mai calduroase intrucat sunt confectionate dintr-un amestec de stofa, bumbac si lana, spre deosebire de cele din piele, care se racesc odata cu scaderea temperaturii din camera.

Dezavantajul acestor fotolii este acela ca se pateaza destul de usor si se decoloreaza in timp.


3 Fotoliul din bambus


Fotoliile din bambus sunt deosebit de elegante si rezistente insa nu sunt la fel de confortabile ca cele acoperite cu piele sau material textil. De aceea, multi designer prefera sa combine bambusul cu materialele traditionale .

Bambusul este usor de intretinut insa nu se recomanda expunerea acestuia la actiunea directa a razelor ultraviolet. De asemenea, nu se recomanda vopsirea bambusului pentru ca vopseaua ii strica aspectul si ii scade valoarea in acelasi timp.


Citeste mai mult despre:
 


4 Fotoliul din ratan


Fotoliile din ratan au un aspect deosebit pentru ca se foloseste o tehnica speciala de impletire, ceea ce da unicitate produsului finit. Ratanul este foarte fexibil astfel ca poate fi modelat usor.

Preferate mai ales pentru amenajarea gradinii si a teraselor, fotoliile din ratan pot fi folosite si in camera de zi. Pot fi regasite in cele mai variate culori si cele mai diverse forme, astfel ca pot fi adaptate oricarui stil de amenajare, mai ales stilului orientalrustic sau chiar modern.

Fotoliile din ratan sunt rezistente si se intretin usor, fiind suficient sa fie sterse o data la cateva luni cu ulei special.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea