Amenajarea casei

#cuiere potrivite locuinte # cuiere locuinte #cuiere

Tipuri de cuiere potrivite pentru locuinte mici

Locuintele mici vin intotdeauna cu provocarea organizarii eficiente a spatiului. Holul pune in aceste tipuri de locuinte cea mai mare problema.

Intrarea trebuie sa fie bine pusa in valoare prin corpuri de mobilier mici care permit atarnarea si depozitarea hainelor de exterior, de asemenea trebuie inclus un pantofar care sa sustina si sa depoziteze eficient pantofii. Nu trebuie sa uiti de alte accesorii, necesare pentru buna desfasurare a activitatilor cotidiene. Printre accesoriile nelipsita in hol se numara suporturi pentru umbrele, suporturi pentru chei, cutie pentru depozitarea cremelor de pantofi si a periilor pentru haine. 

Daca in cazul accesoriilor lucrurile sunt relativ simple, pentru ca acestea nu sunt voluminoase si pot fi montate facil in colturile incaperii, dupa usa sau in alte zone, in cazul cuierelor, lucrurile sunt destul de delicate. Iata cateva tipuri de cuiere de perete care se preteaza pentru apartamentele mici si pot fi integrate in holurile putin spatioase.

Cuiere de perete cu rafturi

Cuierele de perete cu rafturi sunt constructii minimaliste, relativ simple. Sunt realizate din una sau mai multe placi din lemn sau PAL; care sustin fie un raft superior, fie mai multe rafturi laterale. Cuierele de acest tip de monteaza pe perete. In partea frontala sunt prevazute cu carlige de diferite forme, care permit agatarea hainelor. Raftul superior/ lateral poate pastra in siguranta numeroase obiecte personale, de la accesoriile de exterior la lucruri personale. Pentru a optimiza perfect spatiul, pe rafturi pot fi montate cutii de pentru depozitare. Acestea confera si aspect estetic placut si au functionalitate crescuta.

Cuiere de perete montate pe placi din lemn

Carligele montate pe suport din lemn sunt cuiere minimaliste. Sunt potrivite pentru locuintele foarte mici, dar sunt si alternativa geniala pentru  ca ajuta la organizarea eficienta a hainelor si a  spatiilor ce se doresc aerisite, usor nonconformiste. Cuierele pe placi din lemn sunt corpuri de mobilier care confera un boost de energie incaperii, dau aerul minimalist si practic incaperii. Pot fi asortate cu pantofare adecvate.

Cuiere metalice cu carlige

Cuierele metalice cu carlige sunt piese cu aer vintage. Sunt mai mult accesorii practice decat corpuri de mobilier. Sunt solutii potrivite pentru holurile cochete. Pot fi montate deasupra bancii pentru incaltare, in spatele usi sau pur si simplu pe un perete oarecare al holului. Negre, albe, colorate sau cu finisaje metalice, aceste tipuri de cuiere de perete furnizeaza spatiu generos de organizare a hainelor. 

Sursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare