Amenajarea casei

#casa #covoare #modele covoare #covoare casa # tipuri covoare

Tipuri de covoare pentru casa ta

Covoarele poarta pe ele amprenta modei, alegerea apartinand cumparatorului, in functie de gust si spatiul care urmeaza sa fie amenajat. Adauga o pata de culoare intr-una dintre camere sau schimba complet aspectul unui spatiu cu un covor nou.

Iata cateva dintre cele mai importante tipuri de covoare cu ajutorul carora poti amenaja casa:

1. Covoarele antice

Intr-o locuinta amenajata in stil clasic, oriental sau in Belle-epoque, poti opta pentru un covor antic. Acesta, insa, reprezinta o investitie majora, fiind unul dintre cele mai scumpe accesorii intr-o incapere. Gasesti covoare antice, cusute manual, in destinatii precum Turcia sau Maroc. Un astfel de produs trebuie sa aiba peste 90-100 de ani si poate fi lasat mostenire, deoarece va creste in valoare.

2. Covoare din fibre naturale

Unele dintre cele mai elegante si cautate covoare sunt cele din fibre naturale. Astfel de covoare se fabrica din matase, din blana de animale sau fibre vegetale.

Covoarele de matase au un fir natural, rezistent si antiinflamabil. Covoarele din lana sunt apreciate datorita firelor rezistente si flexibile, fiind folosite de secole in locuinte. Bumbacul este apreciat ca un material durabil, rezistent la umezeala si la solutii alcaline. Covoarele din piele sunt recomandate in locuintele amenajate in stil contemporan si in spatiile rezidentiale.

Alte fibre naturale folosite pentru confectionarea covoarelor sunt iuta, sisalul, celuloza si vascoza. Astfel de fibre sunt potrivite pentru covoare si carpete.

3. Covoare din imitatie de piele

Covoarele din imitatie de piele sunt moderne, cu modele contemporane, uneori imitand aspectul unui animal. Astfel de covoare sunt potrivite in special in locuintele amenajate in stil rustic.

4. Covoare din acril

Acrilul este unul dintre cele mai intalnite materiale in covoarele moderne. Acestea din urma sunt folosite in special in incaperile amenajate in stil modern si contemporan, avand diverse modele si culori. Un covor din acril poate fi folosit cu succes atat in living, cat si in dormitor.

Factori in alegerea unui covor pentru casa

Pe langa materialele din care sunt fabricate, covoarele este bine sa fie alese si in functie de gradul de siguranta al acestora. Covoarele moderne sunt tratate antibacterial. Alte calitati ale produselor moderne sunt factorii de antialunecare, anti-resturi organice si anti-ciuperca. Pentru persoanele care sufera de alergii sau pentru spatiile unde sunt copii mici, un astfel de covor poate fi cea mai potrivita alegere.

Cand cumperi un covor, tine cont de cerintele de intretinere ale acestuia. Covoarele din iuta, de exemplu, nu sunt foarte rezistente.

Alege nuanta covorului in asa fel incat sa se potriveasca cu celelalte elemente din incapere. O podea inchisa la culoare necesita un covor mai deschis si invers. Alege covoare in acelasi stil pentru o singura incapere, in asa fel incat acestea sa preia elemente unul de la altul pentru a realiza un design, iar elementele sa se armonizeze.

Foto: basimenterprises.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea