Amenajarea casei

# tendinte 2021 #amenajare casa #galerie # gala global mobile awards

Tendinte de mobilier si design interior pentru anul 2021

In acest an, interioarele locuintelor si mobilierul au impresionat prin culori si design, prin formele cat mai abstracte. Durabilitatea este unul dintre factorii cei mai importanti in ceea ce priveste tendintele pentru piesele de mobiliere in 2021. Se pune accent pe calitate si valoare, pe rezistenta, chiar si pe produse care sa dureze o viata.

 

Stilul vintage revine in tendinte, dar este combinat cu stilul modern

Folosirea pieselor de mobilier retro sau vintage inseamna sa alegi piese de calitate care au rezistat testului timpului.

Mobilierul vintage este iar de actualitate si in tendintele modei pentru locuinte. Stilul vintage permite combinarea elementelor de decor vechi cu cele moderne si astfel crearea unui decor neobisnuit dar foarte atragator. Oamenii apreciaza obiectele vechi si chiar sunt dispusi sa le reconditioneze. Un interior vintage are un farmec aparte, va crea o atmosfera de confort si putin romantism intr-un apartament, indiferent cum ar fi.

In anul 2021, pot fi alese diferite variante de piese de mobilier vintage si elemente decorative, cum ar fi sfesnice de ceramica, oglinzi lucrate manual, vaze antice, etc. Specialistii recomanda aranjamentul asimetric al mobilierului in stil vintage, folosirea de scaune si dulapuri interesante.

Mobilierul flexibil, simplu si multifunctional

Aceasta tendinta este avantajoasa si din punct de vedere al banilor, in plus este perfecta pentru apartamentele mici. Mobilierul multifunctional poate fi alegerea ideala pentru orice locuinta, in ziua de azi. De exemplu, o piesa de mobilier flexibila ar putea fi o canapea extensibila, pe care poti dormi.

De asemenea se poate opta si pentru un fotoliu extensibil, care poate fi integrat intr-un decor modern. Astfel de piese de mobilier sunt frumoase, elegante, in general realizate din piele (care este un material mult mai rezistent la uzura decat orice tip de tesatura). 

Arta fetei

Aceasta arta revine in tendintele modei si este folosita pentru pereti si elemente de decor din casa – tablouri, covoare. Unele profiluri sunt atat de interesante in aceasta arta incat nu mai este nevoie de alte elemente de decor pentru a crea o atmosfera wow intr-o camera.

Arta fetei apare mai ales in designul integral al tapetului, care poate reprezenta doua fete de profil fata in fata, mai multe chipuri, sau alte elemente ce sugereaza trasaturile oamenilor. Modelele sunt unice, frumoase, au un efect deosebit de puternic. Artistii creeaza modele incredibile, trasaturile fetei sunt deseori misterioase si gratioase, in nuante captivante.

Sisteme de depozitare in trend

Tendintele din anul 2021 includ si produse care sunt realizate din materiale mai robuste, cum sunt rafturile metalice de pe RafturiOnline.ro, care  pot fi folosite o perioada indelungata de timp. Specialistii in design recomanda oamenilor sa faca mici compromisuri in ceea ce priveste stilul clasic, super elegant si sa aleaga modele contemporane si abstracte de rafturi, prin care sa creeze siluete de mobilier interesante in casa. 

Cu diferite sisteme de rafturi se pot mobila zone din locuinta, pentru depozitarea lucrurilor. O idee grozava ar fi folosirea lor pentru depozitarea cartilor, acest design creat va fi apreciat de cei pasionati de lectura. Rafturile pot fi umplute de carti, dar si cu obiecte decorative, pentru a face casa mai calda si mai primitoare.

Alte tendinte

Alte tendinte de mobilier in anul 2021 sunt:

  • Alegerea nuantelor de culori inchise, cum sunt cele de albastru, pentru a crea spatii elegante si contemporane
  • Gri este culoarea anului 2021 si este considerata o culoare rece, perfecta pentru spatiile elegante
  • Folosirea pieselor de mobilier din lemn, in stil scandinav, in interiorul locuintelor; lemnul este indicat si pentru acoperirea peretilor, pardoselii si tavanelor  
  • Piesele de mobilier din plastic durabil, care au un design modern, impresionant
  • Piesele de mobilier din materiale noi – bioplastice - care au un impact minim asupra mediului
  • Alegerea unor piese de mobilier abstracte, cu un design unic, care sunt lucrate manual si din materiale de calitate
  • Folosirea de materiale naturale, organice, care au efect decorativ extraordinar
  • Stilul de decor industrial este la moda in anul 2021.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului