Amenajarea casei

#lumina #spa #culori #lemn #mobilier #pardoseala #tendinte baie

Tendinte 2013 in designul baii

Planuiesti o reamenajare a salii de baie la inceput de 2013? Daca da, afla ca, pentru a obtine un spatiu chic si modern, nu este nevoie decat sa iti pleci urechea la tendintele 2013 in designul baii! Iata-le pe cele mai spectaculoase!

Intoarcerea la natural

Anul 2013 aduce cu el reintoarcerea la elementele inspirate de natura, de la materialele folosite pana la instalatiile sanitare prietenoase cu mediul inconjurator. Astfel, o baie in tendintele 2013 este un spatiu din care nu lipsesc blaturile din granit, piatra, cuart si piatra compozita.

Lemnul este, la randul sau, un material in tendinte in acest an si poate fi folosit la realizarea mobilierului de baie, cat si ca pardoseala (atunci cand este tratat pentru a nu se deteriora din cauza umezelii).

O alta modalitate de a readuce natura in spatiul baii in 2013 este aceea de a introduce decoratiuni precum pietricele, scoici si flori naturale.

Culorile vibrante

Nuantele neutre, naturale, precum tonurile de alb, bej, maro si gri, se pastreaza in tendinte si in acest an. Cu toate acestea, in 2013 in lumina reflectoarelor vor intra si nuantele vibrante ale unor culori precum albastrul, verdele, portocaliul si rozul.

Aceste nuante vibrante pot fi inserate in designul unei bai moderne, sub forma unor pete de culoare: mozaicuri din placi ceramice, blaturi, sticla colorata etc.

Baia scaldata in lumina

O sala de baie bine luminata este o alta tendinta a anului 2013. Totodata, corpurile de iluminat devin adevarate piese decorative, care trebuie sa iasa in evidenta. Intr-o baie moderna, luxoasa, poate fi inserat un candelabru sau un corp de iluminat suspendat in stil contemporan.


Placile ceramice, din nou in centrul atentiei

Placile ceramice revin in centrul atentiei in 2013, in special cele in format mare. Populare in acest an se anunta a fi si placile ceramice care imita alte materiale, precum lemnul, piatra si chiar si cimentul. In tendinte vor fi si placile ceramice cu imprimeuri, dar si cele portelanate.

Baia transformata in spa

Luxul specific unui spa se muta in 2013 in sala de baie a fiecarei locuinte! In acest an, in tendinte vor fi sistemele de incalzire plasate sub pardoseala, suporturile de prosoape incalzite, sistemele audio waterproof, lumina ambientala si chiar si cabinele de dus cu sisteme cu jeturi multiple.



Foto: karenmills.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare