Amenajarea casei

#sfaturi practice #granit #lustruire granit #tehnici de lustruire

Tehnici de lustruire a granitului

Granitul este un material intens folosit la constructia si amenajarea locuintelor. Utilizat in baie, bucatarie, pentru podele sau blaturi, granitul are un aspect modern si reprezinta un element elegant in orice locuinta. Daca insa si-a pierdut stralucirea, este necesar sa aplici cateva tehnici de lustruire care il vor ajuta sa isi recapete luciul. Descopera-le in continuare!

Granitul este disponibil intr-o varietate de culori, forme si marimi, pentru care poti opta in functie de preferintele personale si de spatiul disponibil. Este un element vizual de efect pentru locuinta ta, insa in timp isi pierde stralucirea si, implicit, aspectul luxos.

Frecarea, traficul intens, caldura sau aburii sunt factori care isi pun amprenta asupra acestui material, care in timp isi pierde culoarea si devine mat. Din fericire, exista cateva tehnici de lustruire care te vor ajuta sa redai stralucirea granitului.


Curatarea si lustruirea granitului


Pentru a curata granitul, ai nevoie de detergent, bureti sau carpe curate, adeziv de etansare pentru granit, o sticla cu pulverizator si alcool izopropilic.

Cum procedezi: Elibereaza suprafata de granit de toate obiectele care se afla depozitate. In acest fel, te asiguri ca intreaga suprafata va fi bine curatata. Cu ajutorul unui burete, sterge granitul cu un detergent delicat de vase. Insista in special asupra zonelor cu pete de grasime. Dupa ce stergi cu detergent, clateste usor cu apa curata si lasa sa se usuce complet.

Pulverizeaza apoi adezivul de etansare si sterge bine cu o carpa curata. Ai grija sa aplici pe portiuni mici, pe care sa le stergi bine, pana cand granitul isi recapa stralucirea. In unele cazuri este nevoie sa lasi adezivul sa actioneze timp de 15 minute.

Dupa ce aplici adezivul, sterge granitul si cu o solutie formata din alcool izopropilic, apa si detergent de vase. Lasa solutia sa actioneze cateva minute, dupa care sterge cu o carpa uscata si curata.


Lustruirea marginilor de granit


Pentru lustruirea marginilor de granit, ai nevoie de o foaie de glaspapir, carpe curate, adeziv pentru granit si un spray cu alcool pentru lustruire.

Cum procedezi: Cu un glaspapir, freaca marginile granitului, pana cand acestea sunt bine netezite. Sterge apoi cu o carpa curata. Aplica adezivul, lasa sa actioneze cateva minute, dupa care sterge bine, pana cand granitul isi recapata stralucirea. La final sterge granitul cu solutia pentru lustruit.


Trucuri pentru lustruirea granitului


Atunci cand lustruiesti granitul este indicat sa porti intotdeauna manusi de protectie, in special atunci cand folosesti substante chimice.

La lustruirea granitului, poti inlocui solutia de apa si alcool izopropilic cu o solutie din apa si bicarbonat de sodiu. Intr-un recipient, amesteca 600 ml de apa calda cu 50 grame bicarbonat de sodiu. Aplica pe suprafetele de granit si sterge bine petele, cu un burete.

Lustruieste granitul cu produse din comert cel putin odata pe luna. De asemenea, este indicat sa folosesti solutia adeziva pentru granit cel putin de doua ori pe an. In acest fel, suprafetele tale din granit isi vor mentine stralucirea.

Niciodata nu cumpara solutii de lustruire care contin ingrediente acide, precum lamaia sau otetul, deoarece pateaza suprafetele din granit.



Sursa foto: integrity-tile-and-grout-cleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare