Amenajarea casei

#tapet #amenajari interioare #design interior #cost minim

Tapetul, din nou in tendinte. Creeaza decoruri surprinzatoare cu un cost minim

Moda tapetului a revenit din nou. Aceasta vine insa cu modele surprinzatoare, care pot avea un impact major asupra intregului decor al casei, cu un buget minim. Iata cateva idei inovatoare de a folosi tapetul pentru schimbari de decor majore in casa ta:


1. Tapetul pentru un decor rustic

Stilul rustic este din ce in ce mai popular in ceea ce priveste designul interior. Foarte multe persoane doresc sa creeze in casele lor o atmosfera rustica, desprinsa parca din natura, insa fara sa renunte la elementele moderne. Grinzile din lemn pe tavan sau pe pereti sunt cea mai la indemana varianta de a crea un astfel de decor. Acestea sunt insa destul de costisitoare si cu greu le-ai putea integra intr-un apartament, asadar singura varianta este tapetul texturat ce combina senzatia de lemn reconstruit si liniile geometrice moderne.

Citeste si: Decoreaza peretii camerei cu tapet inspirat din cultura chineza!



2. Tapetul pentru un decor bogat si rafinat

Decorurile damasc sunt uimitoare. Ele emana o nota distincta de rafinament prin bogatia lor de texturi, in special materiale, cum ar fi draperiile si tapiteriile. Singurul lor inconvenient este costul destul de piperat. Acum insa, cu ajutorul tapetului, poti reproduce textura lor delicata cu un cost minim.

Daca adaugi si un mobilier vintage, vei crea o atmosfera foarte eleganta, plina de rafinament.


3. Decorul subtil, texturat

Daca vrei sa creezi un decor subtil, texturat, care sa imite natura, iti poti imbraca casa intr-un tapet floral, stilizat, monocromatic, insa cu un impact vizual puternic. Acesta este perfect pentru a da incaperilor un farmec feminin si, totodata, relaxant, prin neutralitatea sa.

Citeste si: Invata cum sa pui singur tapetul ca un profesionist



4. Tapetul, ideal pentru a crea iluzii optice

Pentru iubitorii de arta grafica, exista variante extrem de diverse. Tapetul modern vine in nuante si imprimeuri ce creeaza un joc grafic uimitor, care pacalesc cu usurinta ochiul.


5. Tapetul, ca pictura murala

Pentru un decor mai sofisticat si plie de eleganta exista tapetul ce imita picturile murale, precum cele din mosiile mari. Acesta se preteaza insa pentru spatiile mici, modeste, cum ar fi apartamentele. Tapetul ce imita picturile murale trebuie aplicat pe un singur perete, pentru a crea un decor dramatic, ludic si impresia de spatiu.



Sursa foto: houseandhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea