Amenajarea casei

#tapet ecologic #culori tapet #alegere tapet # design casa #amenajare casa #tapet #tapet perete

Tapet in living? Iata de ce trebuie sa tii cont

Pentru multi, camera de zi este cel mai important spatiu din casa, intrucat aici isi primesc oaspetii si tot aici au loc reuniuni de familie. De aceea, livingul trebuie proiectat cat mai bine cu putinta, iar tapetul il poate scoate din anonimat.

Cum alegi culoarea

Alegerea tapetului potrivit pentru camera de zi poate fi o sarcina dificila, intrucat piata ofera o gama variata de culori, ornamente, texturi si materiale.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este culoarea pe care o alegi. Trebuie sa tii cont de cat de bine este luminata incaperea, pentru ca in functie de acest aspect vei alege si nuantele de tapet pe care sa le folosesti. Auriul, spre exemplu, este o culoare foarte stilata si care e perfecta pentru spatiile mai putin luminoase, intrucat reflecta orice raza de lumina dandu-i putere mai mare.

Dovedeste-ti simtul practic. Tapetul are rol decorativ, asadar foloseste un model care sa iti reprezinte stilul personal, dar care sa imprime si elegata si stil acestei incaperi. Cei mai multi designeri sunt de parere ca trebuie sa eviti tapetul alb si pe cel negru atunci cand vine vorba despre camera de zi.

Insa culorile inchise, precum griul sau cenusiul sunt foarte elegante si ii confera acestei incaperi o eleganta aparte. Ele creeaza tocmai contrastul de care livingul are nevoie pentru a se diferentia de o incapere obisnuita.

Mizeaza pe tapetul ecologic

Un alt aspect esential este sa mizezi pe tapetul realizat din materiale ecologice. Este vorba despre tapetul imprimat pe hartie fara PVC cu cerneluri naturale si care se lipeste pe perete cu adezivi non-toxici. Toate aceste materiale inofensive sunt ideale mai ales atunci cand ai copii mici in casa. Cauta un tapet usor lavabil, care sa nu retina praful.

Si nu in ultimul rand, rezistenta culorilor este si ea importanta. Cu cat un tapet isi pastreaza nuantele initiale si nu se decoloreaza la soare cu atat nu vei fi nevoit sa il inlocuiesti prea des, asadar sa cheltuiesti in plus.

Printre cele mai apreciate tipuri de tapet se numara cel din vinil. E usor de intretinut, iar imbinarile dintre folii sunt greu de observat.

O alta varianta sofisticata este tapetul din bambus. Si acesta se intretine lejer, o data sau de doua ori pe an fiind necesara curatarea lui de praf cu un aspirator.

Sursa foto: homewallpaper.info, minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului