Amenajarea casei

#poluare #surse de poluare #poluare casa #poluarea aerului

Surse de poluare ascunse in casa ta

Poluarea aerului din casa ta poate fi produsa si de factori din interior, nu doar de intrarea aerului deja poluat inauntru. Elimina sursele de poluare ascunse din casa ta, pentru siguranta ta si a familiei tale.

Daca lasi aerul din casa sa fie poluat de chimicale si alte substante toxice, risti imbolnavirea membrilor familiei tale sau a animalelor de companie. Afla care sunt cele mai importante surse de poluare ascunse in casa ta.
 

Mocheta si adezivul folosit la instalarea ei


Covoarele si mocheta pot contine compusi organici volatili. Unele dintre aceste substante au efect cancerigen, astfel ca orice Camera cu un covor sau mocheta noua trebuie aerisita bine (fereastra deschisa, ventilator) chiar si trei zile la rand.

Adezivii pentru mocheta pot contine formaldehida, o alta substanta toxica, astfel ca in cazul mochetei, aerisirea este recomandata si mai puternic.
 

Electrocasnicele noi


Produsele electrocasnice noi sau obiectele casnice produse din plastic pot emite ftalati, compusi chimici care pot cauza anormalitati hormonale si probleme cu fertilitatea. Aeriseste intotdeauna bine dupa ce ai adus un produs din plastic nou in casa si aspira in mod regulat in jurul electrocasnicelor cu carcasa de plastic.
 

adezivi si lipici


Multe substante adezive si diverse tipuri de lipici emit compusi organici volatili ce pot afecta ochii si sistemul nervos. De la acetona pana la formaldehida, evita adezivii cu o lista lunga de compusi chimic. Daca adezivii pe baza de apa nu fac fata, aeriseste bine spatiul in care ii folosesti pe cei periculosi.
 

Aparatele de incalzit


Semineul, soba sau boilerul pot emite monoxid de carbon, care cauzeza dureri de cap, ameteala, oboseala si poate duce chiar la moarte. Verifica toate instalatiile de incalzire care functioneaza in urma arderii unui combustibil pentru a te asigura ca nu exista scurgeri periculoase de gaze.
 

Vopsele si diluanti


Vopselele pe baza de latex emit mai putini vapori toxici, insa cele pe baza de ulei sunt in continuare folosite la scara larga. Vopselele pot emiti compusi organici volatili in timp ce se usuca, iar cei mai multi diluanti contin clorura de metilen, compus chimic toxic ce favorizeaza aparitia cancerului la animale. In timpul sarcinii, femeile nu trebuie sa foloseasca produse ce contin clorura de metilen.
 

Placajul din lemn


Chiar si mobila noua poate fi un pericol pentru aerul din casa ta. Placajul din lemn poate emite formaldehida, care poate irita ochii si pielea. Aeriseste bine camerele in care instalezi mobila noua si cere detalii despre procesul de productie al mobilei inainte de a o achizitiona.
 

Becurile ecologice


Atunci cand se sparg, becurile ecologice fluorescente elibereaza in aer  vapori de mercur. Cantitatea este relativ mica (1% din mercurul continut de un termometru), dar intoxicatia cu mercur poate fi foarte neplacuta.

Specialistii recomanda oprirea imediata a aerului conditionat in camera in care a fost spart un bec fluorescent si deschiderea ferestrelor. Dupa ce ai adunat resturile, scoate-le din casa intr-un recipient bine inchis si spala-te bine pe maini cu apa si sapun.


Sursa foto: Blog.heaps.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului