Amenajarea casei

#coronavirus pisici #coronavirus #pisici #studiu #anticorpi

STUDIU! Pisicile infectate cu Covid dezvolta in mod natural anticorpi

Doua feline din Spania le ofera cercetatorilor noi perspective in ceea ce priveste raspunsul pisicilor la coronavirus. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestea au un sistem imunitar puternic si dezvolta anticopri care lupta impotriva virusului.

 

Doua feline din spania, analizate de cercetatori, care au fost infectate cu noul coronavirus, nu au dezvoltat simptome.

Desi exista foarte putine cazuri de acest fel, oamenii de stiinta incearca de descopere cum raspunde sistemul imunitar al animalelor la noul virus si daca il pot transmite oamenilor. Exista foarte putine cazuri in care animalele de companie au luat noul coronavirus.

Studiul realizat in Spania pe cele doua pisici (Negrito si Whisky) arata ca acestea au fost capabile sa produca proprii anticorpi, care, in mod efectiv, au neutralizat virusul.

Descoperirea cercetatorilor se datoreaza lui Negrito, o pisica de patru ani care a fost testata pozitiv cu noul coronavirus in luna mai. Si stapanii au fost infectati cu SARS-COV-2. Negrito a avut probleme grave respiratorii, fiind prima felina din Spania care a fost diagnosticata cu virusul din China.

Negrito a fost diagnosticat de medici cu cardiomiopatie hipertrofica, o afectiune care nu a putut fi corelata infectiei cu virusul din China. Dearece nu a mai putut fi salvata, pisica a fost eutanasiata, iar la necropsie s-a descoperit ca aceasta nu avea alte leziuni sau simptome compatibile cu SARS-COV-2. In plus, dupa efectuarea mai multor teste, cercetatorii au descoperit ca in corpul lui Negrito exista o incarcatura virala extrem de mica. Testele serologice au fost desfasurate atat in cazul pisicii Negrito, cat si in cazul lui Whisky, cele doua feline locuind impreuna. 

Potrivit cercetatorilor ambele pisici au dezvoltat in mod normal anticorpi care luptau cu noul coronavirus. Mai mult, acestia spustin ca felinele ar fi luat infectia de la stapanii lor, care fusesera bolnavi de coronavirus, potrivit realitatea.net

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare