Amenajarea casei

#terasa #amenajare terasa #decorare terasa

Stiluri spectaculoase de a decora terasa iarna

Oricat de mica ar fi, terasa este unul dintre spatiile din casa pe care nu trebuie sa le neglijezi in ceea ce priveste decorul. Aceasta reprezinta in plus si singurul loc in care te poti bucura de lumina naturala si de liniste. Terasele si balcoanele sunt in general valorificate pe timpul verii, insa pot fi o adevarata oaza de liniste si relaxare chiar si in timpul iernii. Iata cateva idei din care te poti inspira:

1. Atentie la mobilierul pe care il alegi

Cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti decorezi terasa pe timp de iarna este rezistenta mobierului. Alegi materiale cat mai calitative si durabile, care sa poata rezista umezelii si temperaturilor foarte scazute.

Poti utiliza de exemplu rattan sau fibre sintetice, deoarece aceste materiale sunt rezistente, dar se preteaza si oricarui tip de stil.

De asemenea, un alt aspect de care trebuie sa tii cont este protectia mobilierului. Chiar daca acesta este rezistent, el trebuie totusi acoperit. Asadar, poti folosi fie o pergola fie niste folie din plastic pentru zilele ploioase.

2. Accesorii pentru decor

Pieile groase, blanurile sau paturile sunt accesorii indispensabile pentru decorul terasei pe timp de iarna. Pe langa faptul ca sunt foarte calduroase, ele dau si un aspect fabulos mobilierului. Sunt sic si foarte la moda. Asadar, nu ezita sa iti intampini musafirii cu rustic, cu specific de munte si foarte calduros.

Semineele sunt o alta optiune de accesori surprinzatoare si foarte utile pentru decorul terasei in sezonul rece. Pe langa rolul decorativ, nu trebuie sa uitam de functia principala a semineelor, aceea de a tine cald pe timp de iarna.

In cazul in care nu ai suficient spatiu in terasa pentru a instala un semineu mare, atunci poti sa optezi pentru modele de tip ciuperca, care se asaza pe verticala si emana caldura rapid in toata terasa. In plus, acestea se preteaza oricarui tip de decor, fie el rustic, modern, clasic sau vintage.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului