Amenajarea casei

#violet #culoare #amenajarea casei

Violet

Violetul exprima pacea, blandetea si amabilitatea. Fiind culoarea misticilor si initiatilor, este asociata adesea cu spiritualitatea. Pe monumentele simbolice ale Evului Mediu, Iisus Hristos poarta un vesmant violet in timpul patimilor, adica atunci cand si-a asumat pe deplin incarnarea.


Efectele culorii


Din punct de vedere psihologic, aceasta culoare rece creeaza efecte contradictorii: atractie si indepartare, optimism si nostalgie. Totodata, este reprezentata de fantezie si creeaza o senzatie de apropiere foarte mare in spatiu. In plus, aceasta culoare favorizeaza reveria si visarea si stimuleaza trairile spirituale inalte.

Din punct de vedere fiziologic, violetul este este extrem de stimulator pentru sistemul nervos. Intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia si influenteaza pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.


Indicatii terapeutice


Culoarea violet se utilizeaza cu succes in cazurile de tulburari gastrice, ale splinei, vezicii si rinichilor. De asemenea, ajuta la eliminarea celulitei.

La nivel psihic, culoarea violet calmeaza angoasele si frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia.


Culoarea violet in amenajarea casei


Violetul este preferat pentru decorarea casei de persoanele creative si excentrice. Este o culoare care incurajeaza meditatia astfel ca poate fi folosita cu success in dormitor. Poti sa utilizezi aceasta culoare intr-o nuanta mai pala pentru dormitorul copiilor intrucat le va dezvolta imaginatia si spiritul artistic.

Este bine sa folosesti violet care este compus din mai mult rosu decat albastru pentru ca va inspira caldura, romantism si delicatete spre deosebire de raceala tentelor albastrui.


Violet in Feng Shui


In Feng Shui, violetul este culoarea bogatiei, a prosperitatii si abundentei. Adeptii filosofiei spun ca aceasta culoare sta bine in zona bunastarii, adica in partea din stanga sus, coltul indepartat, raportat la usa de la intrare in casa sau in camera.

Se foloseste cu moderatie intrucat atrage energia spiritualitatii. De aceea, este culoarea ideala pentru lumnari decorative.

Nu se recomanda folosirea nuantelor inchise de violet pentru pereti, pentru ca adeptii Feng Shui cred ca o cantitate prea mare poate provoca boli ale sangelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului