Amenajarea casei

#amenajarea casei #stil #amenajari #casa

Stilul romantic

Stilul romantic s-a dezvoltat in a doua parte a secolului al XIX-lea, ca o reactie la stilul neo-clasic si la liniile riguroase de pana atunci. Acest stil de amenajare se caracterizeaza printr-o combinatie de culori pastelate, linistitoare, mobila pictata , materiale fine, imprimeuri florale ce ofera o nota de eleganta oricarei locuinte. Chiar daca acest stil este renumit in amenajarea dormitorului, se potriveste excelent si pentru celelalte camere dintr-o casa.


1 Culori

 
Pentru amenajarea unei case in stil romantic, se evita nuantele intunecate si cele prea aprinse, culorile specifice fiind cele pale, delicate. Astfel, pentru un decor romantic se folosesc nuante deschise de crem, roz, verde si rosu.

De asemenea, o casa amenajata in stil romatic poate avea ca nuante dominante alb, gri sau negru. Ocazional, pot fi folosite imprimeuri florale sau cu dungi.
 

2 Mobilier


Stilul romantic este caracterizat de mobilier din lemn inchis la culoare, eventual in combinatie cu fier forjat si sticla. De asemenea, mobila poate fi confectionata din lemn deschis la culoare, vopsit cu detalii ornamentale.

Mobilierul romantic are aspect de epoca si linii rotunjite.

Sifonierele sunt mari, inalte, cu usile sculptate sau pictate cu motive florale.

Canapelele si scaunele pot fi tapisate cu materiale fine, deschise la culoare, eventual cu motive florale. Paturile sunt joase, spatioase, din lemn sau fier forjat, cu tablii ce au motive florale.


3 materiale textile


Matasea reprezinta tesatura principala folosita pentru decorarea unei locuinte in stil romantic. De asemenea, sunt utilizate si alte tipuri de materiale usoare, in culori deschise, eventual cu motive florale.

Cuverturile, perdelele si draperiile specifice incaperilor romantice sunt foarte lungi si incretite, eventual decorate cu franjuri , panglici sau cordoane.

Pentru perdele si draperii se folosesc materiale vaporoase, semitransparente, astfel ca lumina filtrata sa creeze o atmosfera cat mai romantica.


4 Decoratiuni


Pentru a personaliza o camera decorata in stil romantic se folosesc cu preponderenta diverse broderii si materiale textile cu detalii florale. Accentele decorative imita detaliile regasite in cadrul mobilierului, fiind prezente si in decorul peretilor.

Peretii pot fi decorati cu picturi in ulei sau cu tapet in culori pale, cu motiv floral.

Pentru a decora o camera in stil romantic se mai folosesc veioze cu abajurul din material textil, eventual cu franjuri, sfesnice si suporturi pentru lumanari si betisoare parfumate, cutii de bijuterii, portelanuri si antichitati, care dau incaperii un aer extravagant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea