Amenajarea casei

#rosu #amenajarea casei #decorarea casei

Rosu

Rosu este culoarea cea mai intalnita in steagurile nationale si are semnificatii variate de la tara la tara. In Rusia, rosu este culoarea bucuriei, stralucirii si frumusetii. In India si China de crede ca rosu aduce noroc si este folosit la nunta, rochia de mireasa in traditia indiana fiind de culoare rosie. Pe de alta parte, in sudul Africii, rosul este asociat cu plangerea si tristetea.


Efectele culorii


Culoarea rosie este cea mai calda dintre culori si simbolizeaza temperamentul extrovertit, pasiunea si forta sexuala dar si furia.

Aceasta culoare are actiuni binefacatoare asupra sangelui si faciliteaza regenerarea celulara, mareste puterea vointei si curajul. Pe de alta parte, rosul este considerat un stimulent universal.

In ceea ce priveste efectele fiziologice, rosul creste presiunea sanguina si mareste tonusul muscular.

Pe plan psihologic, rosul este un bun stimulator intelectual si sexual dar poate irita in acelasi timp, conferind o senzatie de pierdere in spatiu.


Indicatii terapeutice


Expunerea la culoarea rosie tinde sa stimuleze cresterea tensiunii sanguine si sa produca o stare de agitatie pentru ca determina secretarea adrenalinei in organism. In terapia culorilor, rosul este utilizat in cantitati mici pentru a te ajuta sa te eliberezi de emotiile negative.

Rosul mai este indicat pentru stari de oboseala, moleseala, paralizie, anemie, raceala, dureri reumatismale si depresii.


Culoarea rosu in amenajarea casei


Decorarea casei in rosu este specifica pentru interioarele cu influenta asiatica sau gotica.

Folosita in bucatarie sau locul in care iei masa, culoarea rosie iti va stimula apetitul.

Mare atentie atunci cand iti decorezi casa cu aceasta culoare! Nu abuza de ea pentru ca iti poate crea o stare de nervozitate. Poti folosi rosu in combinative cu alb sau negru. Acest acord functioneaza foarte bine pe suprafete largi.

Chiar daca sunt culori contrastante, rosu este asociat adesea si cu verde.


Rosu in Feng Shui


Rosu este culoarea cea mai activa, mai calda si mai vibranta din Feng Shui.

Se potriveste in partea de sud a locuintei, unde activeaza norocul legat de celebritate si recunoasteri.

Rosu este indicat pentru camerele unde au loc activitati fizice sau in care e nevoie de energizare dar si la usa de la intrare pentru ca impiedica energia negativa sa intre in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea