Amenajarea casei

#galben #amenajarea casei #culori

Galben

Galbenul este culoarea fericirii, a intelepciunii si a imaginatiei. Se spune ca persoanele care prefera aceasta culoare sunt aventuroase, mereu in cautare de nou, optimiste si cu un simt al umorului puternic dezvoltat. Fiind de esenta divina, galbenul-auriu este considerat din timpuri stravechi un atribut al puterii regilor si imparatilor, ce arata originea divina a puterii lor.


Efectele culorii


Fiind culoarea cea mai vesela, galbenul stimuleaza vederea si ofera o senzatie de apropiere in spatiu.

Din punct de vedere psihologic, culoarea galben stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de concentrare, predispune la socializare si confera o stare de implinire mentala. Culoarea galben confera stapanire de sine si amplifica starea de luciditate mentala.

Sub aspect fiziologic, galbenul stimuleaza nervul optic si influenteaza functionarea normala a sistemului cardio-vascular.


Indicatii terapeutice


Culoarea galben stimuleaza sistemul nervos central, mareste capacitatea digestiva si imbunatateste tonusul.

Este recomandata pentru afectiuni ale ficatului si vezicii biliare, balonari, constipatie si alte tulburari stomacale, epuizare nervoasa, afectiuni ale pielii, migrene.


Culoarea galben in amenajarea casei


Aceasta culoare poate da o tenta eleganta si sofisticata oricarei camere din casa.

Galbenul este utilizat adesea in decorarea bucatariilor, cea mai importanta actiune a sa fiind aceea de a ameliora digestia. Insa in ultimii ani nuantele de galben au inceput sa fie folosite tot mai des in decorarea livingului si camerelor copiilor.

Este bine sa eviti folosirea nuantelor reci de galben in camerele cu fata spre sud, alege mai bine un galben-maroniu sau galben-portocaliu. Poti opta pentru o combinatie de galben-portocaliu si verde pal pentru a decora dormitorul sau baia astfel ca sa fii plin de energie dimineata.

O combinatie clasica este cea a nuantelor pale de galben cu cele maronii si de bej. Pentru a personaliza o camera decorat astfel poti adauga accesorii de culoare roz sau visiniu.


Galben in Feng Shui


Galbenul este culoarea Feng Shui a rasaritului, a luminii. Are rolul de a aduce in casa energia Focului, insa intr-un mod mai calm decat o face rosul.

Este indicat pentru Est-ul si Sud-Est-ul locuintei si ajuta la capatarea increderii in fortele proprii. Totodata, poate stimula bucuria, norocul, intelepciunea, introspectia si creativitatea.

In Feng Shui, galbenul emana incarcatura si creativitate, elemente in armonie cu zona de zi a casei, dar nu si cu locul destinat odihnei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare