Amenajarea casei

#design #decorare #amenajari interioare #punct central #centru de interes

Cum sa localizezi centrul de interes al camerei

Daca nu stii de unde sa incepi atunci cand vrei sa decorezi o camera, iata solutia cea mai simpla: stabileste centrul de interes al acesteia. De ce? Pentru ca centrul de interes va oferi camerei tale unitate, te va ajuta sa creezi mai mult spatiu, va oferi senzatia unui camin primitor si in plus, va atrage toate privirile. Dupa ce ai gasit punctul central al camerei, decorarea se va realiza punand in valoare, prin cat mai multe elemente, tema acestuia.

 

Iata cateva elemente pe care le poti transforma in centrul de interes al camerei.

1 elemente decorative deosebite

Chiar daca nu este un adevar general valabil, centrul de interes al camerei ar putea fi cel mai mare obiect de mobilier sau element decorativ din camera: o fereastra, o biblioteca, un semineu sau un tablou. Bineinteles, nu doar dimensiunea acestora conteaza, ci si acel “ceva” care ii da o stralucire aparte: elemente arhitecturale deosebite, finisaje interesante etc.

2 Mobilier care iese in evidenta

Daca nu beneficiezi de o arhitectura impresionanta, atunci stabileste centrul de interes printr-un obiect de mobilier voluminos sau un element impunator. De exemplu, in sufragerie , o canapea rosie ar atrage imediat privirile tuturor; o tablie ingenioasa a patului si dormitorul tau va fi vedeta casei. Lista poate continua pentru fiecare camera, in functie de resursele de care dispui.

3 Aranjamente discrete

Nu esti genul de persoana careia sa ii placa ideile prea indraznete, asa ca mobila in culori vii sau obiectele care ies din tipare nu sunt chiar pe gustul tau. Realizeaza un centru de interes observand care sunt primele obiecte pe care le observi atunci cand intri intr-o camera. Poate fi orice, de la un tablou, un covor, un ceas, aranjamente florale sau fotografii. Urmatorul pas va fi sa accentuezi acea zona, sa o definesti si sa decorezi restul camerei in functie de acesta.

4 Perete cu personalitate

Ce-ai spune daca centrul de interes al camerei ar fi un intreg perete? Cu siguranta este o idee indrazneata, dar merita incercata. Asta inseamna sa il distingi prin culoare si model fata de ceilalti. Un perete in nuante diferite te va ajuta sa oferi iluzia unui spatiu mai mare, atunci cand te confrunti cu o locuinta de dimensiuni reduse.

5 Priveliste deosebita

Daca ai o priveliste superba, atunci nici macar nu mai ai nevoie sa gasesti un alt centru de interes la camerei. Fereastra ta va deveni punctul culminant al camerei. Asadar, atat mobila cat si culorile folosite trebuie sa sublinieza tema privelistii de care dispui.

6 Colectiile pasionatilor

Daca esti un colectionar impatimit, acum este momentul sa iti expui articolele tale preferate. Ofera personalitate camerei realizand din colectiile tale un centru de interes. Expune-le astfel incat sa obtii un efect estetic deosebit. In caz contrar, vei crea impresia de dezordine , iar privirea ta se va indrepta in toate partile, pentru ca nu vei reusi sa localizezi punctul central al camerei. De asemenea, celelalte elemente decorative trebuie sa iti sublinieze pasiunea, fara a umbri insa colectia in sine.

Atentie! Nu uita faptul ca centrul de interes al camerei trebuie sa atraga atentia si sa iti incante simturile. In caz contrar, risti sa obosesti datorita multitudinii de elemente care nu isi gasesc locul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului