Amenajarea casei

#tonomat #amenajare #retro #stilul retro #amenajare retro #casa retro #decoratiuni retro

Amenajeaza retro

Stilul retro este combinatia ideala intre nou si vechi, intre clasic si abstract. Poti aduce in casa ta perioada copilariei sau iti poti folosi decorul anilor care te-au fascinat. Te poti incumeta in a reproduce atmosfera unei cafenele vechi sau a unei sali disco.


Nu vei intalni la magazin tipare sau ansambluri deja formate. Caracteristicile acestui stil tin de imaginatie, personalitate si inventivitate. Daca il adopti in amenajarea locuintei , este bine sa te gandesti piese de mobilier din culori aprinse .

Iti va fi foarte greu sa definesti exact ce vrei si sa gasesti piesele potrivite. Cauta elemente incarcate de „poveste” si valorifica-le vechimea prin imbinarea atenta cu elemente moderne, extravagante. Orice ai alege, trebuie sa stii ca stilul retro are la baza doua elemente esentiale: culoarea si liniile curbe.

1 Intoarce-te in cafeneaua preferata

Creeaza in bucatarie aerul unei cafenele vechi. Astfel, iti vei atrage toti prietenii si te poti lauda cu o amenajare originala. Nu te cenzura in a crea contraste. Alege scaune cat mai inalte cu spatar metalic si sezut din piele sau vinil.

Pentru a te apropia cat mai mult de atmosfera dorita, cauta o canapea in semicerc si o masa rotunda cu accesorii metalice. De altfel, metalul si accesoriile nichelate nu trebuie sa lipseasca din noua ta bucatarie. Inlocuieste vechile manere sau cumpara un spray de vopsea si reimprospateaza-le pe cele vechi.

Vopseste frigiderul si aragazul in culori trasnite, sau aplica autocolant peste acestea. Coloreaza dulapurile in nuante contrastante cu cele alese pana in acest moment. Alege recipiente pentru condimente cat mai aprinse si servetele cu imprimeuri geometrice.

Baza atmosferei retro consta in modelul sah al podelei. Poti folosi linoleum sau gresie. Alege jocuri multicolore (galben, rosu, verde, albastru) si transforma-ti locuinta intr-un izvor de voie buna si optimism.

2 Reinvie spectacolul in camera de zi

Tonomatul este elementul esential in amenajarea retro daca esti un meloman. Cu el vei capta atentia oricarui invitat si vei crea subiecte de discutie pentru o lunga perioada. Daca te-am pus pe ganduri, arunca o privire aici.
Alege pentru camera ta un covor din patrate viu colorate, o canapea galben - verzuie si cateva scaune extravagante.
Iata cateva modele de canapele si fotolii “retro” pentru toate buzunarele.
* //www.elvila.ro/casa/produs/hol-yvo_290.html
* //www.elvila.ro/casa/produs/hol-fiesta_266.html
* //www.elvila.ro/casa/produs/fotoliu-nico_195.html
* //www.elvila.ro/casa/produs/fotoliu-woman_196.html

Un televizor vechi si cateva discuri de vinil inramate pe pereti vor completa atmosfera plina de farmec din locuinta ta.

Inlocuieste bibelourile clasice cu scrumiere sau vaze de dimensiuni mari, din culori aprinse, mate. Scoate la vedere colectia de discuri sau casete audio si daca bugetul iti permite, ordoneaza piesele in ordine intr-un dulap special.

In materie de dulapuri si biblioteci, ai mana libera sa alegi sau sa decorezi tot ce iti doresti. Stilul retro nu presupune modele anume, materiale sau dimensiuni. Ai nevoie doar de putina imaginatie. Iata cateva idei:
* //www.prima-mobila.ro/Mobila_retro/


Pentru a da lumina si spatialitate camerei tale, atarna pe perete un tablou intr-o nuanta asemanatoare cu a peretelui. Alege un model din cercuri sau animale supradimensionate. Te poti indrepta si spre o oglinda in ton cu restul amenajarii:

Pastreaza camera cat mai libera. Nu o incarca cu multe detalii. Lasa culorile sa umple spatiul. Din magazinul Ikea poti alege doua cutii din carton cu capac de culoare verde, la pretul de 25 RON si un covor verde aprins cu 140 RON.
Cauta in podul casei parintesti sau da fuga la un magazin de antichitati pentru un telefon vechi.

3 Baia – elementul surpriza

Elementul esential al baii il reprezinta cada retro, alba cu picioare cromate. Intoarce-te in timp si traieste in atmosfera delicioasa a baillor romantice.

Indrazneste si coloreaza peretii in culori indraznete sau aplica un strat de faianta din toate culorile. Foloseste corpuri de iluminat din culoare deschisa pentru a lasa lumina sa inunde intreaga incapere. Nu uita de accesoriile nichelate, valabile de altfel in orice amenajare retro .



Afla mai multe despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului