Amenajarea casei

#stiluri design #casa #amenajare casa # design casa #stilul otoman #design mobilier

Stilul otoman, o oaza exotica plina de culoare

Stilul otoman poate fi o alegere potrivita pentru designul interior al unei case racoroase, de vacanta. Spatios si confortabil, stilul otoman este o oaza de relaxare si racoare in zilele toride si o adevarata sursa de inspiratie, gratie modelelor si culorilor sale.

Peretii si podeaua in stilul otoman

Stilul otoman este reprezentat de placile de ceramica cu ajutorul carora se construieste un mozaic. In baie si bucatarie, placile cu modele asemanatoare hammamurilor pot fi folosite cu succes pentru a crea un mediu racoros si plin de stil. Culorile dominante pentru zidurile interioare, tavan si podele sunt galbenul, albastrul, verdele, combinatiile de albastru si rosu etc.

Peretii interiori trebuie sustinuti de coloane pentru un spatiu arcuit, cu tavane inalte, cu orificii cu rol de ventilatie. Daca mozaicul este un tip de design prea incarcat, peretii pot fi vopsiti in galben sau crem.

Mobilierul in stil otoman

Materialele cele mai intalnite in mobilierul otoman sunt lemnul si pielea. Piesa centrala a oricarui spatiu amenajat in stil otoman o reprezinta divanul. Daca nu gasesti un divan veritabil, alege o canapea mare, dreptunghiulara, in forma de U. Astfel de canapele au dimensiuni foarte mari, pentru o familie numeroasa, conform stilului de viata turcesc.

In fata divanului se poate pune o masa din lemn exotic sculptat sau se poate folosi un taburete otoman. Acesta este o piesa de mobilier extrem de utila deoarece are spatiu de depozitare, poate servi ca scaun fara spatar, ca masuta de cafea sau ca taburete pentru picioare.

In dormitor, patul poate fi cu sau fara baldachin. In stilul otoman, patul este mare, intotdeauna inalt, chiar si de aproximativ jumatate de metru sau chiar mai mult. Patul trebuie sa reprezinte piesa centrala a dormitorului. Adauga perdele diafane pentru a da fluiditate si feminitate acestui spatiu.

Decoratiunile in stilul otoman

Imprastie prin casa perne viu colorate, cu ciucuri. Culorile trebuie sa fie cat mai vii, in combinatii indraznete: rosu - auriu, verde - albastru, auriu-verde etc.

Aseaza pe rafturi si etajere diverse decoratiuni cu tematica otomana: ceramica albastra, hornuri muzicale suflate cu argint, ochiul lui Fatma (ochiul albastru de sticla impotriva deochiului), narghilea, tipsie de arama etc. Adauga lampi orientale, din metal si sticla colorata.

Astfel de lampi creeaza o atmosfera exotica cand sunt aprinse sau cand lumina soarelui se reflecta in ele. O astfel de lampa, de dimensiuni mai mari, poate fi suspendata deasupra masutei de cafea din living, daca acesta are dimensiuni generoase.

Poti face propriile decoratiuni folosind bijuterii orientale, filigranate, prinse in rame pentru tablou. Mai multe astfel de tablouri realizeaza o expozitie interesanta, care poate imbraca un perete.

Foloseste materiale textile cu motive otomane: dervisi dansatori, semiluna cu stele, minarete etc. Astfel de materiale pot fi folosite pentru cuvertura de pat, draperii, fete pentru pernele decorative, tapiterie pentru mobila.

Foto: riadreviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea