Amenajarea casei

#calcat #haine #fier de calcat #statie de calcat

Statia de calcat vs. fierul de calcat cu abur

Stiai ca, spre deosebire de un fier de calcat cu abur obisnuit, o statie de calcat este alcatuita dintr-un fier de calcat si un generator separat, pentru aburi? Pe timpuri, statiile de calcat erau foarte masive si folosite in special de catre firmele de croitorie. In ultima perioada insa au aparut statii de calcat destinate consumatorilor obisnuiti, mici, usor de folosit si mult mai accesibile. Iata care sunt avantajele unui astfel de aparat:


1 Indeparteaza orice cuta


Statiile de calcat sunt foarte eficiente si indeparteaza orice cuta. Aburii generati sunt foarte puternici astfel ca aceste aparatepot fi folosite cu succes pentru tivuri, ceea ce le face sa fie ideale pentru persoanele care sunt nevoite sa se imbrace zilnic in haine office.


2 Ofera mai multa flexibilitate


O statie de calcat este usor de utilizat si poate fi folosita si vertical, astfel ca poti calca costume, perdelele si cuverturi fara masa de calcat . De exemplu, poti sa-ti calci costumul sau rochia preferata direct de pe umeras. De asemenea, spre deosebire de un fier de calcat cu abur obisnuit, cu ajutorul unei statii poti calca vertical hainele, tinand talpa fierulului in orice unghi.


3 Tesaturile nu se deterioreaza


S-a demonstrat ca folosirea statiilor de calcat prezinta un risc scazut de distrugere a materialelor. De regula, statiile de calcat au indicatori pentru temperatura apei care pot fi controlati separat decat temperatura fierului. Astfel, in timp ce fierul are o temperatura joasa, aburii pot fi mai fierbinti, astfel ca materialele nu se vor topi in contact cu talpa fierului.


4 Calca hainele in timp mai scurt


O statie de calcat produce mai mult abur decat un fier obisnuit, ceea ce inseamna ca hainele vor fi calcate mai repede.


5 Fierul este mai usor


Avand rezervorul de apa separat,un fier de la o statie de calcat are o greutate mai mica decat un fier obisnuit. In plus, generatorul de abur contine mai multa apa astfel ca poti sa calci cel putin 2-3 ore fara sa reumpli rezervorul.

6 Nu exercita presiune asupra mainii


Datorita faptului ca se genereaza mai mult abur, cu o putere mai mare, presiunea exercitata asupra mainii este redusa. Astfel, calcatul devine un proces mai putin istovitor.


7 Fierul nu este conectat la priza


Un alt avantaj al statiei de calcat este acela ca fierul de calcat nu este conectat direct la priza, ci doar la generatorul de aburi. Astfel, calcatul poate deveni mai usor pentru ca sunt excluse situatiile in care firul fierului nu este suficient de lung.


Dezanatajele unei statii de calcat:

  • Ocupa mai mult spatiu decat un fier obisnuit cu abur;
  • Consuma mai mult curent decat un fier obisnuit cu abur astfel ca este nevoie de un circuit electric fara probleme si o priza cu impamantare;
  • Are un pret mai mare, cuprin intre 350- 1500 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea