Amenajarea casei

#horoscop #amenajare casa #zodii

Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum decorezi casa

Potrivit astrologilor, fiecare semn zodiacal are anumite afinitati in ceea ce priveste decorarea si amenajarea locuintei. Daca berbecii au nevoie de spatiu pentru a se invarti liber, taurii au nevoie de elemente care sa-i apropie de natura. Gemenii vor acorda atentie maxima zonelor din casa in care primesc musafirii dar si celor in care se retrag sa se relaxeze. Iata care sunt preferintele in materie de amenajare a locuintei ai nativilor primelor zodii:
 

Berbec


Elementul caracteristic

Focul este elementul caracteristic al nativilor din zodia berbec astfel ca vor manifesta o afinitate pentru obiectele care reprezinta acest element in decorarea casei – seminee, lampe, veioze, lumanarele decorative.

Culoare reprezentativa

Rosul este culoare nativilor din berbec astfel ca adesea vor folosi rosu ca nuanta dominanta intr-un decor – vor vopsi un perete in rosu sau vor alege un covor rosu aprins - sau pentru a accentua diverse obiecte - rame foto de culoare rosie, perne decorative sau un singur trandafir rosu intr-o vaza de nuanta neutra.

Stilul preferat

Berbecii vor opta pentru o amenajare cat mai simpla si aerisita pentru ca nu suporta locurile aglomerate. Nu sunt tocmai cele mai rabdatoare persoane astfel ca nu isi vor decora casa cu multe obiecte ci vor opta pentru unele utile specifice stilului minimalist. Insa berbecii vor acorda atentie detaliilor astfel ca vor opta pentru obiecte cu finisaje de calitate. De asemenea, berbecii au o latura competitiva astfel ca vor incerca sa isi decoreze casa in ton cu ultimele tendinte.

Obiecte preferate

In ceea ce priveste obiectele decorative, berbecii manifesta o preferinta pentru cele din metal sau fier forjat.


Taur


Elementul caracteristic

Elementul corespunzator Taurului este Pamantul astfel ca cei nascuti in aceasta zodie isi vor decora casa, balconul sau gradina cu diverse plante decorative. Iubesc florle de primavara, lalelele, narcisele si margaretele.

Culoare reprezentativa

Taurii isi vor decora casa cu nuante neutre, inspirate din natura – maro, bej, ocru, caramiziu, verde, galben sau portocaliu.

Stilul reprezentativ

Taurul manifesta o atarctie fata de obiectele voluminoase si confortabile in acelasi timp astfel ca i se potriveste stilul casual sau rustic. De asemenea, sunt atrasi de stilul baroc, de mobilierul cu forma bombata, cu rasuciri elaborate, linii curbate. Vor opta pentru materiale cu imprimeuri florale si pentru cat mai multe pernute decorative.

Obiecte preferate

Obiectele preferate ale taurilor din casa sunt cele in care se pot aseza confortabil – canapeaua, un scaun cu balansoar etc. Camera preferata este cea mai luminoasa din casa, eventual cea in care sunt asezate plantele decorative.


Gemeni


Elementul caracteristic

Gemenii sunt zodii de Aer astfel ca au nevoie de mult spatiu in jurul lor intr-o casa. Vor acorda o atentie deosebita ferestrelor si decorarii lor cu perdele si draperii transparente, care sa permita patrunderea luminii. Iubesc oglinzile astfel ca din casa unui geaman nu lipseste niciodata cel putin o oglinda cu dimensiuni foarte mari.

Culoare reprezentativa

Galbenul si portocaliul sunt culorile potrivite pentru casa unui nativ al zodiei Gemeni. In general un Geaman nu isi va decora casa cu o nuanta dominanta ci va opta pentru o combinatie de doua nuante asemanatoare sau din contra, complmentare.

Stilul reprezentativ

Gemenii se simt bine intr-o locuinta spatioasa, luminoasa, neaglomerata astfel ca li se potriveste stilul minimalist sau scandinav. Insa unii gemeni manifesta o atractie fata de obiectele cu aer antic astfel ca sunt interesati de o amenajare in stil italian modern. Vor acorda o atentie deosebita amenajarii locurilor destinate socializarii din casa, livingul, zona in care se ia masa sau chiar bucataria. Gazde bune, Gemenii vor avea tot timpul o canapea extensibila sau un set in plus de prosoape pentru musafiri neasteptati.

Obiecte preferate

Latura extrovertita a Gemenilor face ca obiectele preferate din locuinta sa fie cele care indeamna la socializare – coltarul din living sau masa rotunda din bucatarie.

Insa Gemenii au si o latura introvertita astfel ca tot in topul obiectelor preferate din casa sunt cele care ii ajuta sa mediteze – biblioteca, fotoliul preferat unde se retrag de restul lumii.


Rac

 


Elementul caracteristic

Racul este semn de Apa astfel ca vor avea casa decorata cu elemente specifice. De asemena, racii acorda o atentie deosebita amenajarii baii, fiind atrasi de cazile cu dimensiuni mari, eventual cu jacuzzi, unde se pot relaxa.

Culoare reprezentativa

Racii adora culorile care reflecta lumina, translucide, argintiu, alb, bleo. De asemena, nuantele de albastru mai inchise sau mai deschise ii relaxeaza. Pentru decorarea casei nu vor ezita sa opteze si pentru tonuri care dau impresia de vechi. 

Stilul reprezentativ

Racii se simt bine intr-o casa decorata cu mobilier inspirat din stilul antic, elegant si cu un sarm aparte. Apreciaza obiectele de valoare, eventual cele mostenite din familie, cu aspect antichizat. Manifesta o atractie deosebita pentru fierul forjat.

Obiecte preferate

Albumele si ramele cu fotografii sunt obiectele preferate ale racilor dintr-o casa. Adesea ei opteaza sa-si decoreze casa cu diverse colectii de poze sau de suveniruri adunate din locurile in care au calatorit. 


Leu


Elementul caracteristic

Leul este caracterizat de elementul Foc, reprezentand creativitatea si tineretea vesnica, ceea ce explica aspectul jucaus al casei. Insa calitatea dramatica a focului nu trebuie ignorata astfel ca locuinta unui leu trebuie sa aiba si un aer sofisticat. 

Culoare reprezentativa

Culorile din paleta rasaritului si apusului – rosu, portocaliu, violet, galben sunt ideale pentru casa unui Leu. In general, nativii acestei zodii sunt interesati de culori vii, stralucitoare insa nu se feresc nici de albastru, culoarea cerului, care ii linisteste.

Stilul reprezentativ

Leii sunt atrasi de casele luxoase, cu o amenajare deosebita. Le plac gadgeturile astfel ca nu vor ezita sa-si decoreze locuintele cu LCD-uri, console Wii si aparatura de ultima generatie. Sunt adeptii stilului modern, tehnologizat. Pentru ca le place sa petreaca, adesea vor opta sa-si amenajeze un bar la ei acasa special pentru intalnirile cu prietenii. Si pentru ca iubesc show-ul in dormitor, de cele mai multe ori au o oglinda si un decor foarte sexy in aceasta camera.

Obiecte preferate

Fiecare rege are tronul sau astfel ca si Leul, regele animalelor, va manifesta o atractie deosebita fata de fotoliile si canapelele confortabile. 


Fecioara


Elementul caracteristic

Atunci cand latura pamanteasca a Fecioarelor este combinata cu dragostea pentru ordine, rezulta un interes deosebit pentru un mediu curat si sanatos. 

Culoare reprezentativa

Fecioarele isi vor decora casele in culori reprezentative tot pentru elementul Pamant – bej, maro, crem, culoarea graului insa multe dintre ele adora culoarea alb.

Stilul reprezentativ

Gustul in decoratiuni al Fecioarei este ultra modern. Un nativ al acestei zodii se vor axa tot timpul pe mobilier multifunctional sau cu multe spatii pentru organizare si depozitare, cum este cel reprezentativ pentru stilul scandinav

Fecioarele prefera mobilierul si decoratiunile care se pot curata cu usurinta si foarte des si aleg mereu lucruri durabile si de calitate.

Obiecte preferate

Fecioarele au un simt practic deosebit astfel ca manifesta atractie pentru obiectele handmade, cele traditionale sau cele reprezentative pentru diverse hobby-uri. De asemenea, aranjamentele din plante si flori uscate, uleiurile si betisoarele parfumate nu lipsesc din casa unei Fecioare.

 


Balanta


Elementul caracteristic

Balanta este semn de Aer astfel ca locuinta lor trebuie sa fie foarte luminoasa si aerisita. Balantele au o afinitate pentru obiectele ce reflecta lumina, cele confectionate din sticla, portelan dar si pentru oglinzi.

Culoare reprezentativa

Rozul este culoarea reprezentativa pentru Balante si se potriveste cu temperamentul lor calm si echilibrat. Poti sa folosesti rozul in combinatie cu verdele. Verdele este de altfel culoarea reprezentativa pentru Venus, planeta guvernanta a Balantelor si ajuta la relaxare si reechilibrarea energiilor.

Stilul reprezentativ

Balantele sunt adeptele unui decor feminin , luminos care sa le ofere o ambianta agreabila, in nuante pastelate, cu fotolii si covoare moi, bomboniere de cristal, albume de arta, reviste, carti, lumini difuze. Gustul Balantelor poate pendula de la clasic la modern, de la conservator la exotic. Sunt exigente si sofisticate atunci cand isi amenajeaza locuinta si incearca sa respecte regulile esteticii.

Obiecte preferate

Balantele tind sa fie atrase de obiectele in perechi astfel ca in casa lor vor exista tot timpul 2 veioze, nu una, la capetele canapelelor, doua lumanarele decorative, de o parte si de alta a unei masute sau a unui raft.
 

Scorpion


Elementul caracteristic

Scorpionii sunt semne de Apa astfel ca isi vor decora casa cu elemente specifice. Sunt adeptii fantanilor arteziene si a piscinelor din curte. De asemenea, pun accent pe decorarea baii si nu vor ezita sa opteze pentru un jacuzzi sau o cada cu masaj.

Culori

Culorile reprezentative ale locuintei scorpionului sunt alb si negru, la fel ca personalitatea lor de altfel. De asemena, Scorpionii mai sunt atrasi de rosu-inchis si verde-masliniu. 

Stilul reprezentativ

Scorpionii vor incerca sa-si creeze un decor intim insa casa lor va avea tot timpul un aer de caverna, de pestera din cauza tapetului de pe pereti, a mobilierului greoi, a draperiilor opace sau a tesaturi din lana netoarsa, in sau canepa. De asemena, Scorpionii nu vor ezita sa-si decoreze casa cu piatra naturala, grinzi de lemn, fier forjat.

Un scorpion se muta adesea, renoveaza, demoleaza, construieste, reamenajeaza, face imprumuturi mari pentru a achizitiona ce-si doreste.

Obiecte preferate

Obiectele preferate din locuinta pentru un Scorpion sunt cutiile in care isi pastreaza micile comori, fie ca vorbim de bijuterii sau simple fotografii, seifurile.

In general le plac zonele din casa care au un aer misterioas. Obisnuiesc sa aiba in casa locuri foarte intime, unde nu are acces toata lumea.

 


Sagetator


Elementul caracteristic

Focul este elementul reprezentativ al sagetatorului. Acest nativ va aprecia decoratiunile ca lumanarele care vor da un aer romantic casei sale.
Culoare reprezentativa

Sagetatorii isi decoreaza casa in tonuri vii, deschise insa au si o preferinta pentru nuantele de albastru si verde dar si purpuriu. 

Stilul reprezentativ

Sagetatorii sunt atrasi de confort astfel ca vor opta pentru un pat XXL sau pentru o cada de doua persoane. Avand un spirit aventuros si libertin, vor manifesta o atractie pentru obiectele specifice anumitor culturi (dusumele de bambus chinezesc, gresie spaniola) astfel ca este posibil sa-si decoreze casa inspirandu-se dintr-o calatorie recenta – in stil italian, mediteranian sau asiatic.

Obiecte preferate

Obiectele preferate din casa sunt cele reprezentative pentru spiritul aventuros sau pentru hobby-uri - trofee sportive sau vanatoresti, fotografii din calatoriile, harti ale lumii, picturi infatisand vapoare pe mare, scene cinegetice sau peisaje exotice.


Capricorn


Elementul caracteristic

Pamantul este elementul caracteristic al Capricornilor astfel ca locuinta lor va avea obiecte specifice acestui element. Capricornii au o atractie fata de peretii din caramida si obiectele din piatra naturala, sobele de teracota, obiectele din lemn si elementele traditionale, in general.

Culoare reprezentativa

Capricornii apreciaza pe de o parte locuintele decorate in culori neutre, dar si cele inspirate din natura – maro, caramiziu, verde. Totodata, ei manifesta o preferinta si pentru culorile roiale, sombre, ca albastru inchis sau rosu-inchis, mahon.

Stilul reprezentativ

Capricornii sunt clasici in ceea ce priveste amenajarea locuintei si cauta calitatea, trainicia si ordinea. Insa, chiar daca sunt traditionalisti in decorarea casei, incearca mereu sa pastreze o nota eleganta. Adora obiectele de calitate, stilate, eventual care au imprimate o patina a timpului. De asemenea, nativii acestei zodii isi vor decora locuinta cu obiecte strict necesare, care sa aiba scop practic dar si ornamental, fara a face risipa.

Obiecte preferate

Fiind constienti, uneori obsedati de scurgerea timpului, Capricornii vor avea ceasuri printre obiectele preferate din casa. De asemenea, manifesta un interes deosebit pentru obiecte cu forma rectangulara, cutii din lemn, un sah sau o rama foto mai deosebita.


Varsator


Elementul caracteristic


Varsatorii sunt semne de Aer astfel ca au nevoie de camere mari de tipul open-space. Adora balcoanele, mai ales pe cele care nu sunt inchise si care le ofera o priveliste interesanta.

Culoare reprezentativa

Albul stralucitor este culoarea specifica pentru locuinta unui Varsator. Un Varsator nu va ezita sa-si decoreze casa cu o canapea sau covoare albe. De asemena, va opta pentru parchet deschis la culoare si in general obiectele din jurul sau vor fi in nuante deschise.

Stilul reprezentativ

Varsatorii vor incerca sa-si personalizeze locuinta si nu vor respecta niciodata reguli stricte de amenajare. Din contra, vor incerca sa se abata de la reguli si sa creeze un decor cat mai interesant astfel ca nu vor ezita sa aseze in acelasi loc obiecte cu aspect antic alaturi de unele moderne, spre exemplu. Stilul eclectic li se potriveste perfect dar si cel retro.

Obiecte preferate

Latura lor intelectuala ii face sa aiba o atractie pentru obiecte ca sahul dar si pentru tot ceea ce tine de gadgeturi si tehnologie. 


Pesti


Elementul caracteristic

Evident, Apa este elementul reprezentativ pentru Pesti. Avand o latura visatoare, Pestii isi vor dori mereu o casa cu piscina si jacuzzi.

Culoare reprezentativa

Albastrul este culoarea reprezentativa pentru nativii acestei zodii. De asemena, isi vor decora casele cu nuante de verde, alb si gri. Adora nuantele confuze (irizate, satinate) si sa se joace cu umbrele astfel ca va acorda atentie modului in care se schimba culorile din casa in functie de lumina predominanta.

Stilul reprezentativ

Prefera mobilierul cu linii curbe, fara colturi, „fluid”. In general va evita obiectele colturoase in locul unora rotunde. De asemenea, le place sa se joace cu iluziile optice astfel ca vor opta pentru obiecte confectionate din sticla si pentru oglinzi.
Mirosurile au un rol important pentru caminul unui nativ din Pesti, preferandu-le pe cele mistic-orientale - santal, tamaie.

Obiecte preferate 

Pestii au ca obiecte preferate diverse „nimicuri” alese si pastrate cu dragoste, dupa norme care n-au legatura cu logica, practica sau economia. De exemplu, pot sa pretuiasca foarte mult un simplu pahar de vin, un CD sau un calendar cu o imagine deosebita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare