Amenajarea casei

#decorarea casei #pereti casa #tablouri #decorarea peretilor

Solutii ingenioase pentru decorarea peretilor

Peretii goi din locuinta reprezinta intotdeauna o provocare atunci cand dorim sa ii decoram. Varietatea de stiluri, obiecte de decor si tablouri face ca alegerile noastre sa fie dificile si sa nu stim care stil este cel mai potrivit locuintei noastre.

Iata cateva idei pentru decorarea peretilor goi:
 

Arta deasupra capului


Pentru peretii de deasupra patului din dormitor poti gasi cateva solutii pentru a da viata acestui spatiu. Poti agata cateva tablouri in alb si negru, care sa infatiseze aspecte din natura. Poti agata mai multe tablouri, ca intr-o secventa de film fragmentata de ramele negre.
 

Arta grandorii


O singura piesa de arta poate fi solutia ideala pentru un intreg perete. Poti achitiona un singur tablou, foarte mare, pe care sa il asezi pe peretele gol din sufragerie. Poti alege motive florale sau scene urbane. De asemenea, poti opta si pentru tablouri fara rama, pe care sa le sprijini de perete.
 

Arta cu farfurii si cutii


Pentru a decora un perete gol, poti apela la cutii si farfurii, cu diverse motive geometrice si florale pe care sa le combini dupa bunul plac. Alege cutii si farfurii in culori vii, care sa anime atmosfera din camera respectiva. Aceste obiecte de decor pot fi fixate pe perete cu un adeziv puternic.
 

Foloseste obiecte vechi


Daca dupa curatenia generala din casa ai gasi obiecte vechi, la care insa nu poti renunta, le poti folosi pentru a decora peretii goi din sufragerie sau dormitor. Farfurii vechi, cu ornamente luxuriante, sunt ideale pentru decorarea peretilor. Vei da incaperii un ar nostalgic, foarte placut.

Decoreaza cu carti


In zona de lectura sau a biroului, poti da viata peretilor cu cateva coperti de carti sau reviste. Poti inrama aceste coperti si agata apoi deasupra spatiului tau de lucru. Vei obtine un colt dinamic, plin de culoare si inspiratie.
 

Litere pe pereti


Pentru spatiile dinamice, precum camera de joaca a copiilor sau birou, poti decora peretii cu litere mari, groase, din plastic sau lemn. Foloseste o varietate de marimi, culori si materiale si vei avea un spatiu modern. Pentru o supradoza de stil, agata pe perete o litera foarte mare, in culori vibrante, pentru a echilibra literele mai mici.
 

Galerie de arta pe raft


O alta modalitate de a decora peretii goi din locuinta ta este sa instalezi un raft pe care sa aranjezi mai multe tablouri si obiece de arta. Alterneaza tablourile mari cu cele mici si statuetele cu vaze cu flori.
 

Arta tematica


Imbraca peretii casei tale cu variatei a aceleasi teme. Alege un subiect sau un motiv pe care il indragesti, de exemplu o pisica, si repeta-l intr-o colectie de picturi, tablouri si obiecte din ceramica. De asemenea, poti decora in functie de incaperea respectiva. De exemplu, in bucatarie poti alege teme culinare, precum fructe, legume, cesti de cafea sau ciocolata.
 

Colectie de oglinzi


Peretii goi din locuinta pot di decorati si cu ajutorul oglinzilor. Poti alterna mai multe forme si marimi, pentru a obtine o opera de arta la tine acasa. Pe langa decorarea peretilor, oglinzile ofera ofera si senzatia de mai mult spatiu. Opteaza pentru oglinzile fara rame.
 

Afise vintage


Pentru un aspect clasic, poti decora peretii cu afise vintage, pe care le poti gasi la targurile cu antichitati si obiecte handmade. Inrameaza aceste afise si agata-le de perete cu fasii scurte de panglica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului