Amenajarea casei

#baie #spatiu #culori #spoturi #aplica #lucarna

Solutii de design pentru baia fara ferestre

O baie fara ferestre are nevoie de o amenajare speciala pentru ca spatiul sa devina placut si relaxant. In caz contrar, baia este intunecoasa si dificil de folosit. O lucarna, un zid din caramizi de sticla sau o faianta deschisa la culoare, pusa in valoare de spoturi luminoase, pot fi solutii potrivite pentru o astfel de baie.

Descopera 4 solutii de design pentru baia fara ferestre:

1 Baia cu lucarna

Intr-o baie aflata la ultimul etaj, absenta ferestrelor poate fi compensata printr-o lucarna. Fereastra din tavan, pozitionata central, asigura lumina naturala in spatiul mic al unei foste bai intunecoase. Cand spatiul nu permite construirea lucarnei, se face un tub de lumina naturala. Cantitatea de lumina va fi redusa, insa o pozitionare buna poate sa salveze situatia.

2 Baie cu spoturi luminoase si aplica

Intr-o baie fara ferestre, instalatiile de iluminat trebuie alese cu grija. Pe tavanul de la dus se pot instala spoturi luminoase pentru economie de spatiu si pentru ca sursa de lumina sa fie protejata in aceasta zona umeda. In dreapta si stanga ferestrei de la baie, alege un model de aplica in functie de preferintele personale.


3 Baie deschisa la culoare

Cand nu ai ferestre in baie, lumina electrica pare mai intensa intr-o camera deschisa la culoare. Amenajeaza, asadar, baia in culori pastelate si alege instalatii sanitare albe. Acestea, impreuna cu suprafetele reflectorizante precum panourile de sticla si aplicele, creeaza o incapere luminoasa si functionala.


4 Baie cu zid de sticla

Intr-o baie unde nu se poate construi o fereastra in perete, o alta varianta este ca unul dintre peretii interiori sa fie facuti din caramizi de sticla. Baia este despartita, astfel, de o alta incapere a casei prin acest perete de caramizi sau prin usi mari, de sticla. Daca incaperea de alaturi este luminata natural, lumina va ajunge si in baia fara fereastra. Sticla trebuie sa fie fumurie, securizata, pentru a asigura intimitatea in baie.



Sursa foto: brooklynlimestone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare