Amenajarea casei

#rulouri mansarda #amenajare birou la mansarda #birou la mansarda #ferestre velux

Sfaturi utile pentru amenajarea biroului la mansarda

Din lipsa de spatiu sau din dorinta de a ne bucura de un loc intim, cu priveliste spre cerul instelat pe timp de seara incepem sa-i acordam mai multa importanta podului, cu atat mai mult cu cat mansarda a devenit un spatiu tot mai popular.

Astfel, daca nu ai mai urcat de mult in podul prafuit si indesat cu tot felul de obiecte nefolositoare, credem ca a venit momentul sa-l privesti cu atentie si sa-i descoperi adevaratul sau potential: faptul ca il poti transforma in cea mai placuta si utila incapere a locuintei tale.

Un al sfat pe care ti-l oferim face referire la spatiul disponibil. Oricat spatiu suplimentar ai avea, utilizeaza-l la maxim si ilumineaza-l corespunzator.

Pe langa farmecul aparte al acestui loc pe care incepe sa-l capete din momentul in care ai terminat de izolat si finisat peretii, chiar si cu placi de gips-carton, podul poate veni cu numeroase alte beneficii. in functie de dimensiunile sale, podul poate fi transformat intr-un apartament de invidiat la mansarda sau poate un living, o bucatarie, un dormitor pentru copii sau, de ce nu, chiar in biroul tau personal de acasa sau atelierul de lucru.

Aceste doua sugestii din urma par sa se potriveasca manusa cu acest spatiu, mai ales daca ai nevoie de un loc retras, un loc unde sa te poti concentra, un loc unde sa creezi.

si pentru a-ti confirma, precum pentru a te inspira, ti-am pregatit si o galerie foto cu exemple de amenajari reusite de birouri la mansarda, precum si 4 sfaturi menite sa-ti vina in ajutor.

1. Puterea albului

Prezenta albului intr-o amenajare interioara poate crea diferite atmosfere, de asemenea, cu ajutorul sau poate fi recreat orice stil. Asadar, lasa puterea si puritatea albului sa predomine in amenajarea de la mansarda. Peretii vor reflecta si mai mult lumina naturala si vor amplifica senzatia de mai mult spatiu. Alege si podeaua intr-o nuanta calda, deschisa, iar efectul este garantat. Daca esti fanul culorii si iti doresti totusi sa le gasesti in biroul tau de acasa, poti recurge cu incredere la petele de culoare. Draperiile colorate, blatul mesei de lucru, pernutele decorative, pufurile si micile covorase, precum si delicatele flori naturale vor aduce mai mult decat un strop de culoare, vor completa atmosfera facand-o calda, prietenoasa si extrem de luminoasa.

2. Lumina naturala, adica sanatate

Un biroul de la mansarda, in mod special, vei avea nevoie de cat mai multa lumina naturala mai ales daca studiul sau activitatile care necesita o atentie sporita sunt evenimente care au loc cu regularitate aici. Lumina naturala, pe langa faptul ca este un factor cheie in amenajarea interioara, are si numeroase efecte benefice dovedite prin studii de specialitate. Asadar, nu subestima niciodata importanta ei in casa ta: ea imbunatateste starea ta de spirit si face ca ziua sa para mai lunga. Ori, pentru a beneficia de ea din belsug, pentru a crea si un cadru deosebit in biroul tau de acasa, o varianta inteligenta si eficienta ar fi sa-ti montezi ferestre de mansarda, precum cele de la VELUX. Ferestrele VELUX, care urmeaza planul acoperisului, te vor incanta atat pentru privelistea deschisa asupra cerului sau panoramei din jurul casei, cat si pentru faptul ca aduc cu 200% mai multa lumina naturala decat clasicele lucarne.

Sfatul nostru: stai aproape de fereastra VELUX in timp ce lucrezi. Aerul proaspat si lumina naturala din abundenta te vor impulsiona si vei deveni mai productiv. 

3. Unghiurile atipice

Foloseste in folosul tau formele neregulate ale peretilor  Adapteaza mobilierul, spatiile de depozitare sau rafturile pentru carti acestor forme, iar astfel vei castiga un efect vizual organizat si ordonat, cum trebuie sa fie intr-un birou. Personalizeaza doar unul din peretii inclinati, fie print-un tapet in doua culori, fie prin caramida aparenta. Efectul: atmosfera va deveni mai primitoare.

Mobilierul de birou, strict necesar, se va completa cu succes prin elemente decorative amplasate pe podea, care nu dau spatiului efectul de “ incarcare”: perne decorative, pufuri. Ele sunt utile pentru momentele de relaxare de dupa studiu sau in pauzele pentru destindere.

4. Decoreaza cu ajutorul rulourilor

in biroul sau in atelierul tau de lucru rulourile sunt o parte integranta, care ajuta la crearea decorului perfect si a climatului interior optim. Rulourile pentru ferestrele VELUX vor aduce culoare intregii amenajari prin note vesele si dinamice. Mai mult, pentru a beneficia cat mai mult de acest spatiu dinamic, cu ele poti filtra lumina, poti sa faci intuneric total cand ai nevoie sau poti sa beneficiezi de intimitate, adica de ambianta si confortul dorit.

Pentru mai multe exemple de amenajare din care sa te inspiri iti recomandam sa vizitezi site-ul specialistilor de la velux.ro. Nu uita nici de pagina de facebook.com/velux, aici esti la curent, in timp real cu ultimele noutati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare