Amenajarea casei

#tehnologie #amenajare #semineu electric #semineu clasicenergie #curent electric

Seminee electrice

Pana acum ceva vreme, semineul nu era accesibil in toate casele. Era necesar ca locuinta sa fie prevazuta din constructie cu unul. Iata ca lucrurile se schimba. Semineul electric este solutia care poate fi montata in orice casa, deoarece nu produce flacara si nici fum. Astfel pot fi evitate si eventualele accidente.



1 Montajul

Semineele electrice nu au nevoie de cos pentru fum. Acestea nu produc nici un fel de noxe. In cazul modelelor clasice costurile pentru construirea cosului de fum pot depasi valoarea de achizitionare a semineului.

 “Nu sunt necesare operatii sau costuri suplimentare de instalare pentru acest tip de seminee. Carcasa semineelor este realizata din lemn sau MDF si se poate amplasa cu usurinta in orice loc din casa”
, a spus Ioana Trifu responsabil marketing la firma Trend Furniture, importatorul direct in Romania de semineele electrice.

2 Consumul de energie

Semineele electrice se alimenteaza la o priza normala cu impamantare de 220 V. Ele sunt asamblate si gata de utilizare. Consumul de energie electrica este comparabil cu  cel al unei lampi.

“Acestea au incorporate o aeroterma ce poate produce caldura in mod continuu sau automat. Aeroterma are doua trepte de putere (1 kW si 2 kW) ce poate incalzi o incapere de aproximativ 15 mp”, a declarat Ioana Trifu.

Deoarece nu au flacara reala, carcasa sau sticla din fata focarului nu se supraincalzesc. Astfel sunt evitate orice accidente sau arsuri in cazul atingerii.

Efectul de flacara este realizat in asa fel incat cu greu se poate observa diferenta fata de o flacara reala. El poate fi folosit separat de instalatia de incalzire.

3 Intretinerea

Pentru a sterge carcasa de praf o bucata de bumbac este de ajuns. Usile din sticla pot fi curatate cu produs special pentru geamuri.

Semineele dispun si de un sistem inovator de purificare a aerului, prin care se asigura circularea si filtrarea aerului de 4 ori pe ora. Filtrul de purificare nu trebuie schimbat niciodata. Intretinerea acestui filtru consta in spalarea lui sub jet de apa rece o data la 6 luni.

4 Pretul

“Gama variata de seminee electrice pe care o oferim duce la o variatie mare si a preturilor in functie de model, marime si materialul din care este facuta carcasa. Preturile variaza intre 1899 si 5899 RON”, a spus Ioana Trifu.

5 Tehnologia verde

Semineul electric ofera o multitudine de beneficii atat consumatorilor cat si mediului. In primul rand, acesta cresc eficienta consumului . In acelasi timp ofera o sursa suplimentara de caldura. Nu produce emisii, nu consuma oxigenul din camera si nu prezinta risc de ardere. De asemenea nu foloseste combustibili fosili sau pe baza de lemn. In consecinta impactul asupra mediului este minim.

Ai nevoie de un electrician pentru montarea semineului? Cauta electrician Bucuresti pe www.cautelectrician.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea