Amenajarea casei

#scaune living #amenajare casa

Scaune si tendinte: Descopera cele mai noi trenduri de design interior pentru anul 2021

Noi consideram ca locul pe care il numesti “acasa” trebuie sa reflecte personalitatea si stilul tau de viata. Pâna la urma, design-ul interior a fost, este si va fi intotdeauna despre oameni: despre modul in care isi traiesc viata, despre felul in care ei se bucura de tot ce ii inconjoara.

 

Fiecare piesa de mobilier vine cu o poveste in spate. Exact ca oamenii. Indiferent ca vorbim de canapele, comode TV, fotolii din piele clasice, biblioteci sau chiar si scaune living – daca oricare din aceste obiecte de design interior isi are locul in locuinta ta, atunci in mod cert trebuie sa spuna o poveste. Nu numai ca le e dat sa faca asta - unicul lor scop e sa transforme spatiul in care locuiesti in decorul perfect pentru povestea ta!

Noi consideram ca locul pe care il numesti “acasa” trebuie sa reflecte personalitatea si stilul tau de viata. Pâna la urma, design-ul interior a fost, este si va fi intotdeauna despre oameni: despre modul in care isi traiesc viata, despre felul in care ei se bucura de tot ce ii inconjoara. Exact din acest motiv, Concept22 aduce in casa ta mobilier si accesorii de design interior in acord cu cele mai populare stiluri de amenajare ale secolului: Retro, Industrial si Urban.

In magazinul nostru nu vei gasi niciodata doua piese de mobilier identice. Si stii de ce? Pentru ca noi ne-am axat dintotdeauna pe individualitate. Suntem atenti la detalii, si mai presus de atât, suntem atenti la nevoile oamenilor. Tocmai din dorinta de a oferi clientilor nostri posibilitatea de a avea mobilier unicat, fabricat din materiale naturale, durabile si de cea mai inalta calitate, am calatorit pâna in India. Acolo ne-au iesit in cale artizani locali, a caror specialitate e sa creeze mobila plina de viata.

Toate relatiile pe care le-am stabilit in India ne-au permis sa oferim mai departe pe piata româneasca - atunci când mobilierul handmade era subiect taboo, piese de design si accesorii de interior lucrate manual, in serie limitata. Concept22 pune la dispozitie oricui cadrul stabil pentru propria poveste. Iti oferim mobila din materiale durabile, sustenabile, cu care poti jongla indiferent de stilul de amenajare pe care il alegi.

Daca tot vorbim de stiluri de design, da-ne voie sa povestim putin si despre cele pe care ne axam exclusiv in magazinul nostru.

Retro, Industrial, Urban: un mod de viata

Acestea sunt cele trei stiluri care nu dau gres niciodata si care, sa fim sinceri, ne-au consacrat. Mobila noastra este realizata in stiluri neconventionale, potrivite pentru oamenii care vor sa iasa din tipare. De ceva vreme incoace, stilurile Retro, Urban si Industrial au inceput sa capete tot mai multa notorietate in sfera design-ului interior. Acestea din urma sunt extrem de compatibile cu apartamentele si garsonierele din orasele mari si sunt cunoscute drept niste stiluri functionale si intuitive.

Elementele si accesoriile de decor interior prin care se caracterizeaza sunt cele contemporane, industriale si/sau minimaliste. Totodata, cele trei stiluri mai au si alte aspecte definitorii, precum lipsa draperiilor, a galeriilor sau al oricarui obiect care ar putea obtura lumina naturala. De asemenea, in amenajarile interioare realizate in concordanta cu aceste trei stiluri, predomina materiale precum sticla, cimentul si metalul.

Celebreaza individualitatea cu scaune living unicat, cu design ireprosabil

Le vedeti peste tot: prin locuintele celor pasionati de design interior, prin cafenele, restaurante. Poate te-ai intrebat de ce unele scaune sau fotolii apar si reapar, peste tot unde te uiti. Ei bine, este pentru ca sunt scaune living designer, sau copii ale celor realizate de designeri.

Scaunele, fie ca realizam sau nu, sunt extrem de importante. Pot modifica cu totul aspectul unei camere sau pot spune totul despre cei care stau pe ele. Exista modele potrivite pentru fiecare camera a locuintei, pentru restaurante sau terase, pentru birouri. Fara ele, viata noastra pur si simplu nu ar mai fi la fel.

Unul din cele mai populare modele, care a avut un impact imens in lumea amenajarilor interioare este Scaunul Butterfly. Este simbolul design-ului perfect, emotioneaza si cucereste orice iubitor de frumos.

Celebrul Scaun Butterfly aduce emotie in viata si locuinta ta

Butterfly Chair, sau pe limba noastra cu scaunul fluture, este o piesa de mobilier realizata dintr-un cadru metalic tubular si o bucata de piele sau material textil, prinsa in cele mai inalte puncte ale acestui cadru. Astfel, prinde viata un scaun care tinde sa semene cu un hamac. Silueta sa specifica de fluture este data de cadrul robust antementionat. Acest model este potrivit pentru amenajari in stil urban, industrial, etnic sau colonial.

O scurta istorie a piesei de mobilier care a creat un precedent in lumea design-ului interior

 

A aparut pentru prima data in secolul 14, in Buenos Aires. Cei trei arhitecti care l-au creat lucrau la celebrul studiou Le Corbusier. Inspiratia pentru modelul Butterfly le-a venit de la celebrul scaun numit “La Tripolina” – un scaun pliabil facut din lemn si piele italieneasca. In prima faza, acest Scaun Butterfly – pe care il gasesti in variatiuni diferite in Concept22, a fost creat pentru a fi folosit intr-o cladire cu mai multe apartamente. Dar drumul lui avea sa fie mult mai lung, pentru ca in ziua de azi este un clasic al amenajarilor interioare. La aproape 100 de ani de la conceperea lui, inca mai vorbim de acest model – iar asta spune multe despre utilitate sa.

Modelul Concept22 este realizat din piele fina de bivol, tratata cu atentie de artizanii locali din India, pentru a obtine aspectul acela ireprosabil. Vei fi placut surprins când vei afla ca il gasesti in magazinul nostru online sau in showroom atât in versiunea pe maro, cât si pe negru sau nuante colorate, de roz si albastru.

Celebrul Scaun Butterfly mai poarta si alte denumiri. De la forma sa celebra, la BKF – dupa numele celor trei arhitecti despre care am vorbit mai sus (Bonet, Kurchan si Ferrari), la Hardoy –numele unuia dintre creatori, caruia i-a fost atribuit initial. Din punct de vedere al cromaticii, pentru ca vorbim de stiluri ca Industrial si Urban, cadrul metalic al scaunului este de cele mai multe ori din metal vopsit negru. Acest lucru permite ca sezutul sa fie din materiale precum pânza sau piele, in orice culoare doresti. Modelele Concept22 sunt lucrate exclusiv manual de artizani priceputi care provin tocmai din India, si sunt realizate din piele de calitate.

Daca iti doresti si tu un astfel de scaun, sau alte piese asemanatoare de mobilier si accesorii de design in stil Retro, Industrial, Urban sau Vintage – magazinul nostru este cea mai potrivita alegere.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea