Amenajarea casei

#design interior # amenajare locuinta # design casa #decor mexican #amenajare locuinta in stil mexican

Renunta la monotonie! Creeaza-ti in casa un decor mexican viu colorat

Daca esti fermecat de piesele de mobilier vechi sau daca preferi nuantele puternice si stilurile etnice ori accesoriile robuste in detrimentul celor elegante, atunci cu siguranta te vei indragosti de decorurile mexicane. Acestea sunt exuberate si foarte primitoare. Se caracterizeaza printr-o cromatica inedita si multa luminozitate. Iata cateva idei care te pot ajuta sa iti creezi in casa un decor mexican fabulos:

1. Mobilierul

Mobilierul mexican este puternic influentat de cultura si de modelele spaniole, chineze si maya. Acesta este in general tapitat si are pe el o multime de ornamamente. Cel mai frecvent, mobilierul mexican este realizat din lemn de pin, insa este folosit este cel de nuc sau cires.

Piesele de mobilier sunt in general foarte mari, mai ales canapelele sau paturile. Mobilierul mexican surprinde in primul rand prin culorile sale puternice, precum rosu, albastru sau portocaliu. Mesele centrale ori cele laterale au insertii de placi ceramice in partea de sus.

2. Accesoriile

Casele mexicane sunt intesate de accesorii. Deci poti introduce in decorul casei o multime de lumanari, rame de tablouri sau oglinzi. De asemenea, accesoriile din metale, precum cele din fier forjat, se imbina perfect cu stilul mexican. Draperiile sunt indispensabile pentru a creiona un decor mexican ideal. Tablourile ce infatiseaza arta populara mexicana, figurinele din ceramica sau cosurile tesute si viu colorate isi gasesc si ele un loc in acest stil spectaculos. Mastile traditionale mexicane trebuie, de asemenea, sa se regaseasca pe pereti pentru a completa decorul.

3. Culorile

Stilul mexican are propria paleta de culori. Acesta se axeaza pe nuante de albastru, maro, rosu-aprins, verde, galben sau roz. De asemenea, peretii sunt zugraviti in general in doua culori luminoase.

4. Tesaturile si tapiteria

Covoarele de perete trebuie evitate cu orice pret in casele mexicane. In schimb, poti folosi o multe covoare mici, tesute manual, in culori luminoase in toate camerele. Pernele multicolere aruncate razlet pe canapele sunt si ele perfecte pentru decorul mexican. In ceea ce priveste perdelele, acestea sunt confenctionate din materiale naturale, precum bumbacul. Totusi, nu te feri nici de perdelele mai moderne, care au o multime de desene geometrice sau care infatiseaza arta populara. In ceea ce priveste tapiteria, pielea este cel mai des folosit material.

Sursa foto: topdreamer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului