Amenajarea casei

#renovare bucatarie #scaune #mobilier

Renovezi bucataria? Iata cum iti alegi scaunele perfecte!

Primavara este sezonul schimbarilor, momentul perfect sa dai o noua infatisare si bucatariei in care pregatesti cu atat drag micul mesele pentru familie. Si, chiar daca iti face placere sa gatesti pentru cei dragi, momentul alegerii mobilierului de bucatarie poate fi unul descurajant. Vrei o bucatarie functionala, atractiva, eleganta? Orice varianta ai alege, scaunele vor face parte din decor si trebuie sa tii cont si de ele in amenajarea spatiului.

Pentru a-ti usura munca, specialistii magazinului de scaune scaune-online.ro au intocmit o lista cu cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi scaunele de bucatarie.

1. Marimea scaunelor de bucatarie – atunci cand alegi scaunele de bucatarie trebuie sa tii cont de spatiul pe care il ai disponibil si de cum este acesta compartimentat. Daca ai un spatiu generos, dispus sub forma de patrat, poti opta cu incredere pentru scaune voluminoase care confera un aer elegant intregii incaperi. De exemplu, scaunul Ela are un design somptuos, elegant si rafinat si se potriveste de minune intr-o bucatarie mare, aerisita. Scaunele mai inguste se potrivesc insa mai bine intr-o bucatarie inghesuita. Asigura-te ca acestea se pot impinge de tot sub masa pentru a economisi spatiul atunci cand nu iei masa.

2. Materialul scaunelor – nu face niciodata rabat de la calitate, indiferent de marimea sau tipul scaunului pentru care optezi. Poti gasi scaune de bucatarie intr-o varietate de materiale, de la lemn pana la plastic si metal sau combinatii de materiale, dar acorda atentie finisajelor si restului mobilierului de bucatarie pe care ti-l doresti. Una dintre reguli este sa alegi scaunele din acelasi material cu masa de bucatarie. Desigur, nu este o problema sa alegi scaune cu picioare din metal la o masa de lemn, daca ai un ochi foarte bun pentru design.

3. Stilul scaunelor – un scaun modern va arata urat intr-o bucatarie traditionala, iar un scaun din lemn sculptat nu isi va gasi locul intr-o bucatarie moderna. De asemenea, daca bucataria ta este incarcata cu rafturi, picturi sau tapet colorat, ar fi bine sa optezi pentru scaune cu linii simple. Daca bucataria este simpla, intr-o singura nuanta pala, o culoare indrazneata a scaunelor ar putea sparge monotonia. Intr-o bucatarie anosta din punct de vedere culori, un scaun cu spatar mediu si decupat in forme moderne, cu cadrul metalic cromat;  sezutul si spatarul sunt reprezentate de o scoica de plastic, disponibila pe rosu sau alb.

4. Confortul scaunelor – in bucatarie iei masa cu familia si prietenii. Mediul este unul prietenos, iar tot ce ai nevoie pentru a completa atmosfera este un scaun confortabil. Astfel, asigura-te ca toata familia se simte bine atunci cand se aseaza pe scaun, la masa din bucatarie.

5. Durabilitate – aceasta este importanta, mai ales daca investesti o suma mare de bani. Daca ai copii, atunci calitatea mobilierului te va ajuta sa economisesti bani de-a lungul timpului. Daca in casa locuiesc doar doua persoane care au grija de obiecte, atunci poti opta pentru un scaun mai ieftin.

6. Practic – trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect daca ai copii. In acest caz, sunt recomandate scaunele usor de curatat si care nu lasa urme pe podea. Copiii au tendinta de a folosi orice loc ca spatiu de joaca, asa ca nu te hazarda spre un set de scaune pretentioase. Cel putin nu pana cand cel nu are o varsta suficienta de buna pentru a-si alege constient locul de joaca, de invatat, etc.

Daca iei in considerare toate aceste aspecte, ar trebui sa stii deja ce fel de scaun se potriveste in bucataria ta. Acum esti mai pregatit sa gasesti un scaun care sa arate bine, in care sa te simti confortabil si care sa ofere bucatariei tale un plus de stil.

Sursa imagini: scaune-online.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea