Amenajarea casei

#renovare dormitor #amenajare dormitor #dormitor

Renovarea dormitorului cu bani putini - 5 idei de reamenajare

Dormitorul este, poate, cea mai importanta incapere dintr-o casa, pentru ca aici ai parte de somn odihnitor dupa zile obositoare, si tot aici iti petreci diminetile lenese de weekend, atunci cand soarele iti bate prietenos la geam. De aceea, este important ca aceasta camera sa iti ofere o atmosfera personala si intima, in cadrul careia sa te poti relaxa cu adevarat. Iar acest efect este strans legat de designul existent, incepand de la paleta cromatica si piesele de mobilier si pana la accesoriile decorative.

Daca simti ca dormitorul tau a ramas in urma, din punct de vedere al amenajarii interioare sau daca pur si simplu iti doresti sa ii schimbi look-ul, dar bugetul tau nu este nelimitat, nu-ti face griji! In cele ce urmeaza vei gasi cinci idei de reamanajare moderne si prietenoase cu bugetul, pentru ca dormitorul tau sa capete o noua infatisare, iar tu sa te simti extraordinar in interiorul lui.

Un strat nou de vopsea

Una dintre cele mai ieftine și mai drastice schimbări pe care le poți aduce în dormitorul tau implica doar un trafalet si o galeata de vopsea. In functie de personalitatea ta, poti opta pentru o culoare uni pe toti peretii sau pentru nuante diferite, dar complementare, pe pereti opusi.

Pune-ti creativitatea la treaba si creeaza-ti propriul colt de rai linistitor, in care zilele sa se incheie intr-o atmosfera relaxanta. Teoria culorii iti vine in ajutor si iti recomanda sa folosesti nuante de verde, mov sau albastru, pentru ca acestea ajuta la instalarea unei stari de bine, propice somnului. Daca in dormitorul tau exista un birou la care lucrezi din cand in cand, poti vopsi peretele din spatele acestuia in culori mai tari, precum portocaliu, negru si gri, intrucat acestea iti stimuleaza inteligenta.

Adauga accente

Pentru un plus de distractie si o actualizare instanta a decorului din dormitorul tau, adauga cateva accente de vis. Agata pe pereti, la maxim un metru sub linia tavanului sau de-a lungul plintelor de pe podea, o instalatie luminoasa cu LEDuri. In locul aplicei de pe tavan, instaleaza o lampa din hartie colorata, iar atmosfera se va modifica la fiecare aprindere a luminii. Înconjoara-ti patul de cativa metri de tul atârnat de tavan si vei obtine un look romantic si senzual. Efectele vor fi de milioane, impactul asupra decorului fiind unul dramatic, iar investitia pentru astfel de accente de design este minima.

Schimba infatisarea patului

Daca tot am ajuns sa vorbim despre pat, acest punct central al oricarui dormitor, de ce sa nu il schimbi cu totul? Bineinteles, cu bani putini. Ai nevoie doar de cativa paleti din lemn, care vor fi suportul patului si o saltea confortabila. Magazinele de profil au oferte pentru saltele de la 99 de lei, astfel incat crearea unui pat nu va depasi valoarea unei achizitii vestimentare! Iar daca vei alege sa realizezi suportul de paleti intr-o dimensiune mai mare decat salteaua in sine, vei obtine in lateralele acesteia un spatiu ce va transforma noptiera intr-un accesoriu inutil. Aici vei putea sa lasi telefonul la incarcat, sa “parchezi” cartea preferata, citita inainte de somn sau sa asezi o rama cu o fotografie draga sufletului tau.

Invita natura in casa ta

O alta idee ieftina de a schimba atmosfera dormitorului tau este includerea naturii in decorul interior. Daca ai rafturi instalate pe pereti, adauga pe unul din ele o vaza cu flori de camp uscate, ce vor ramane la fel de frumoase si colorate pentru ani de zile la rand. Plaseaza in doua din colturile camerei ghivece frumos lucrate cu plante verzi, iar simetria astfel realizata va crea o oaza de liniste si relaxare. Plus ca vei imbunatati calitatea aerului, iar acest beneficiu va face minuni pentru somnul tau. Un aer curat si bogat in oxigen asigura un somn odihnitor, numai bun pentru refacerea organismului dupa zile pline de stres si haos mental.

Rearanjeaza mobilierul

Aceasta ultima idee nu presupune nicio cheltuiala, insa poate avea un impact foarte mare in dormitorul tau! De cele mai multe ori, o simpla rearanjare a pieselor de mobilier este de ajuns pentru a schimba cu totul atmosfera unei incaperi. Cine spune ca patul nu poate fi asezat chiar in fata ferestrei, sau ca taburetul acela vintage din colt nu poate avea rol de noptiera? Arunca regulile pe ferestra si gaseste un aranjament care functioneaza pentru tine! Sau de ce sa nu apelezi la indrumarile din arta Feng Shui pentru a implementa o ordine in designul interior al dormitorului, care sa invite bunastarea in viata ta?

Iata ca renovarea unui dormitor nu trebuie sa presupuna investitii majore. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi portile imaginatiei si sa iti lasi creativitatea sa dicteze! Vei obtine un spatiu personalizat, in care te vei simti de mii de ori mai bine decat intr-un dormitor rupt din paginile unei reviste, dar caruia ii lipseste o atingere personala.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare