Amenajarea casei

#renovare apartament #renovarea casei #echipa de lucru #proiect de renovare

Renovarea casei: 10 sfaturi esentiale

O renovare de succes constituie o realizare extrem de importanta pentru casa ta, de care poti fii mandru cu adevarat. Insa pentru a fii pe deplin multumit de munca ta, este important sa parcurgi toate etapele, cu atentie.

Iata in continuare 10 sfaturi esentiale pentru renovarea casei :

1 Documentarea

Primul pas il constituie documentarea. Cauta pe internet si in reviste de profil informatii care te-ar putea ajuta. Mergi in magazine pentru a vedea in realitate materialele. Te vei putea inspira de acolo si vei afla noile tendinte. Daca renovezi o locuinta pentru a o vinde, trebuie sa cunosti date despre zona respectiva, pentru a sti cat sa investesti in acea locuinta.

2 Stabilirea bugetului

Calcularea bugetului necesar constituie un pas esential. Trebuie sa ai totul in vedere, in ceea ce priveste demolarea, reconstructia, materialele, mana de lucru etc. Poti apela la un arhitect pentru calcule cat mai corecte. Se poate, de asemenea, sa fie nevoie sa-ti contactezi banca pentru un imprumut.

3 Arhitectul

In cazul unei renovari de proportii, pentru care nu ai experienta, ar putea fi o solutie angajarea unui arhitect. Acesta realizeaza schitele, face sugestii, estimeaza costurile, ofera informatii despre reglementarile privind constructiile etc.

4 Proportiile

Nu investi in proiectul de renovare mai mult decat este necesar. Trebuie sa cunosti care este valoarea locuintelor din acea zona, pentru a sti unde sa te situezi in ceea ce priveste costurile, dar si facilitatile oferite de acea locuinta. Este bine ca renovarea sa beneficieze de un concept de design foarte bun si de niste schite bine realizate. Fa tot posibilul ca locuinta sa aiba camere suficient de spatioase, dar nu investi foarte mult in accesorii.

5 Aprobarile

Contacteaza autoritatile si obtine toate aprobarile si avizele de constructie inainte de a te apuca de lucru. In cazul in care ai un arhitect, acesta poate sa se ocupe de astfel de sarcini in locul tau.

6 Echipa de lucru

Alege-ti cu grija echipa de lucru. Intreaba in jur, pe la prieteni si cunostinte care au trecut printr-o renovare, pentru a face rost de unele contacte. Intervieveaza, cere sa ti se faca un plan de proiect si o oferta. Cere referinte si stabileste clar regulile.

7 Contractul

Este bine sa semnezi un contract impreuna cu echipa cu care vei lucra, astfel incat sa ai in scris toate detaliile lucrarii.

8 Inspectia lucrarii

Tine lucrurile sub control inspectand din cand in cand santierul. Daca nu ai timp pentru asa ceva si bugetul iti permite, angajeaza un supraveghetor. Peretii, acoperisul, podeaua, sistemul electric, de gaze si apa constituie cele mai importante lucrari. Acestea trebuie sa fie facute foarte bine pentru evitarea lor probleme mai tarziu.

9 Modificarile

Modificarile facute pe parcurs sunt inevitabile, insa pentru un plan bun facut la inceput, modificarile ar trebui sa fie minime. Tine minte ca orice schimbare afecteaza designul si bugetul stabilite initial.

10 Situatiile neprevazute

Fii mereu pregatit cu un plan 2 pentru situatiile neprevazute. Daca iti iei masuri de precautie nu va fi nevoie sa faci concesii importante si-ti vei putea urmari scopul initial.

Sursa foto: homeinsights.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului