Amenajarea casei

#alegere mobila dormitor #mobila dormitor

Recomandari pentru alegerea mobilei in dormitor

Vrei sa alegi mobila perfecta pentru dormitorul tau sau pentru camera copiilor? Cel mai probabil, te intrebi de ce trebuie sa tii cont mai intai, atunci cand cumperi piesele de mobilier.

 

Este oare mai important designul, materialul sau spatiul pe care il ocupa un dulap? Conteaza inaltimea noptierelor sau doar daca sunt predispuse cu sertare sau usi? Este nevoie sa montezi etajere sau este mai bine sa lasi peretii liberi? Exista atat de multe intrebari care pot aparea in procesul de amenajare!

De aceea, in continuare, te vom ajuta sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie pentru a alege cea mai potrivita mobila pentru dormitorul tau.

1. Cumpara mobila corespunzatoare stilului care iti place

Inainte de a achizitiona orice produs pentru dormitorul tau, este nevoie sa decizi ce fel de design interior iti doresti. Poate ca vrei un dormitor clasic si elegant sau rezonezi mai mult cu stilul minimalist, scandinav. Poate ca adori stilul vintage, romantic sau din contra, vrei sa ai cel mai modern dormitor, cu accente futuriste.

Acestea fiind spuse, inainte sa cumperi un pat sau un dulap, decide-te asupra designului interior si achizitioneaza doar obiecte care corespund acestui stil. La final, vei obtine un dormitor primitor si armonios din punct de vedere estetic!

2. Cumpara dulapul de care ai nevoie, nu dulapul despre care doar crezi ca arata bine

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face atunci cand iti mobilezi dormitorul este sa cumperi ceea ce crezi ca arata bine, fara sa te gandesti daca obiectul respectiv este util pentru tine, in mod particular.

De exemplu, daca ai un dormitor destul de mic, un dulap care ocupa toata lungimea si inaltimea peretelui s-ar putea sa nu fie o idee prea buna, oricat de dragut ar fi. De asemenea, in cazul unei incaperi de dimensiuni reduse, o noptiera fancy, dar fara sertare sau spatiu de depozitare poate deveni, in scurt timp, o achizitie inutila.

3. Adapteaza mobila pentru dormitorul celor mici

Atunci cand isi mobileaza intreaga casa, multe persoane cumpara mobila fara sa tina cont de camera in care aceasta va fi montata. Cu alte cuvinte, si dormitoarele de copii sunt mobilate cu acelasi tip de mobila precum dormitoarele adultilor.

In realitate, cei mici au cu totul alte nevoi. Daca ai un fiu sau o fiica, cumpara un set de mobila pentru un dormitor pentru copil, adaptat pentru stilul de viata al acestuia. El are nevoie de un spatiu compact, dar care sa includa tot ce are nevoie: un pat confortabil, un dulap incapator si un birou suficient de spatios pentru efectuarea temelor sau pentru joaca.

In plus, alege mobilier de calitate, sigur, care sa nu puna in pericol micutii curiosi. Fii atent la calitatea finisajelor si la felul in care placile de material sunt imbinate si prinse. Ia in calcul si faptul ca prichindeii pot desena, murdari sau pata mobila, asa ca alege un material usor de curatat, care sa nu evidentieze petele sau zgarieturile.

4. Nu umple tot spatiul cu piese de mobilier

Chiar daca esti entuziasmat si vrei sa cumperi o multime de lucruri, incearca sa nu aglomerezi dormitorul. Concentreaza-te pe piesele de mobilier principale, precum patul, dulapul pentru haine, comoda TV, noptiere sau birou si scaun.

Daca iti ramane loc liber si inca simti nevoia sa cumperi ceva, o poti face ulterior.

5. Tine cont de viitor, dar alege mobila pentru prezent

Cu siguranta, cei din jur te-au sfatuit macar o data sa amenajezi casa cu gandul la viitor. Cu toate acestea, nevoile principale ce trebuie sa fie adresate sunt cele deja existente, ale prezentului.

Asadar, asigura-te ca acestea din urma sunt indeplinite, apoi gandeste-te la potentiale situatii ce pot aparea in viitor (aparitia unui bebelus sau a unui animal de companie, mutarea, necesitatea adaugarii unui birou in dormitor etc.).

In final, pe langa aceste recomandari, iti amintim ca nimic nu conteaza la fel de mult precum calitatea mobilei pe care o cumperi. Alege corpuri din lemn masiv, PAL sau alte materiale rezistente, proiectate sa isi pastreze functiile si aspectul timp de ani intregi!

Sursa foto: pexels.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea