Amenajarea casei

#calitatea aerului #mucegai #purificator de aer #filtre de aer

Purificatorul de aer

Purificatorul de aer /" title="AER">aer este extrem de important pentru locuinta ta. Indeparteaza particulele, imbunatateste calitatea aerului din locuinta si reduce simptomele alergiilor si afectiunilor pulmonare.

De asemenea, purificatoul de aer reduce mirosurile neplacute si previne iritatiile.

Iata cateva dintre beneficiile unui purificator de aer :
 

Purificatul de aer indeparteaza mirosurile neplacute


Numeroase mirosuri din locuinta pot fi cauzate de bacterii, mucegai sau ciuperci care se gasesc in pereti si podele. Daca in locuinta ta incepe sa mirosa neplacut in mod spontan, acestea pot fi unele dintre principalele cauze.

Purificatorul de aer indeparteaza aceste mirosuri neplacute, insa trebuie sa faci si o curatenie generala, pentru a indeparta cauzele mirosurilor. Mucegaiurile din locuinta pot provoca iritatii ale pielii, ochilor si nasului, congestii si tuse.
 

Purificatorul de aer curata mucegaiul si ciupercile


Numeroase particule si organisme din locuinta sunt prea mici pentru a fi observate cu ochiul liber, dar care pot provoca numeroase probleme de sanatate, atunci cand sunt prezente in aerul pe care il respiram. In functie de substantele si concentratia acestora din aer, acestea pot provoca simptome precum sforait, stranut sau probleme de respiratie.

Printre aceste substante poluante se numara bacteriile, praful, mucegaiul, virusurile sau mucegaiurile. Folosirea purificatorului de aer reduce in mod semnificativ prezenta acestor substante nocive si imbunatateste calitatea aerului din locuinta.
 

Purificatorul de aer filtreaza ozonul


Purificatul de aer potrivit ajuta si la filtrarea ozonului. Ozonul este foarte daunator pentru sanatate. Atunci cand cumperi un filtru, ai grija sa aiba si aceasta functie. Filtrele de aer de calitate curata aerul si indeparteaza substantele contaminante.

Ai grija ca unele purificatoare de aer produc chiar ele ozon. Este astfel indicat sa citesti foarte bine descrierea si functiile sale.
 

Unde sa asezi purificatorul de aer?


Pentru a beneficia de toate proprietatile purificatorului de aer este important sa il asezi in camerele cele mai folosite din locuinta ta. Camerele mici nu au nevoie de filtre mari, in schimb camerele mai mari au nevoie de filtre puternice, care sa filtreze aerul din incapere.
 

Cum alegi purificatorul de aer


Inainte de a cumpara un purificator de aer este foarte important sa cunosti modul in care trebuie schimbate filtrele. De asemenea, este foarte important sa cunosti cat de des trebuie schimbate filtrele din purificatoarele de aer si cum pot acestea functiona in conditii optime.

De asemenea, trebuie sa stii si cum functioneaza filtrele din purificatoarele de aer. Un purificator de aer de calitate, filtreaza intai particulele mari din aer, apoi particulele din ce in ce mai fine.

Atunci cand alegi un purificator de aer este indicat sa alegi produsele de calitate, care functioneaza bine. De asemenea, ai grija si la termenul de garantie.

Purificatorul de aer pe care il alegi trebuie sa indeparteze toate elementele nocive din aer si trebuie sa aiba specificat acest lucru la descrierea produsului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului