Amenajarea casei

#casa iarna #caldura casa #izolare termica #centrala termica #curenti de aer

Pregateste-ti casa pentru iarna

Pregatirea casei pentru iarna are intotdeauna legatura cu disconfortul provocat de frig, vant, zapada si ploaie, fenomene care ne pot afecta chiar si cand suntem la adapostul caminului. Din fericire, exista intotdeauna solutii pentru a izola mai bine casa, pentru a scadea facturile la utilitati si a te simti confortabil chiar si cand afara e frig sau viscol.

 

Asigura-ti sursa de caldura


Venirea sezonului rece ne face sa privim cu jind spre calorifere si sa ne dorim sa se dea drumul la caldura, chiar daca stim ca acest lucru ne va creste factura la intretinere. Inainte sa se dea drumul la caldura, ar trebui sa te asiguri ca ai caloriferele curatate si aerisite.

Caloriferele din blocurile vechi sunt realizate din fonta si pastreaza foarte bine caldura, insa sunt si pline de rugina si de impuritati aduse odata cu apa de pe coloana. Cheama un electrician si rezolva aceasta problema, in timp util. Altfel, vei fi nevoit sa opresti apa pe toata coloana si sa creezi probleme nedorite cu vecinii sau administratia blocului.

Daca locuiesti la curte, ar trebui sa-si faci rezerve de combustibil inainte de venirea iernii. Incalzirea cu ajutorul unei centrale pe lemne sau peleti / bricheti presupune asigurarea unor rezervse substantiale, care sa acopere nevoile centralei pe o perioada cat mai lunga posibil. Vara, ai putea sa te bucuri de oferte atragatoare la combustibil, tocmai pentru ca cererea este foarte mica.
 

Ferestre bine izolate


Ferestrele sunt primele locuri prin care se face transferul de caldura / frig cu exteriorul. Niste ferestre vechi, cu rame prin care trece curentul sunt primele urgente de care ar trebui sa te ocupi inainte de sezonul rece. Ferestrele gen termopan sunt o varianta ideala pentru a mentine cat mai mult caldura din locuinta.
 

Izoleaza si astupa crapaturile din pereti


Izolarea peretilor exteriori a devenit un obicei foarte bun si des intalnit chiar si la blocuri. El te ajuta sa obtii doua lucruri: scaderea facturii de caldura si mentinerea unei temperaturi placute mai mult timp in casa. In plus, prin aplicarea unei izolatii si tencuiala, vei reusi sa acoperi definitiv crapaturile din pereti.

Pentru casele la curte, izolarea exterioara este chiar obligatorie. Nefiind la adapost cum este un apartament, risti sa nu reusesti sa incalzesti corezpunzator casa si sa consumi foarte mult combustibil pe vreme friguroasa.
 

Scapa de curentii de aer rece


Simti curenti de aer rece pe sub usi sau pe la ferestre? Exista pernute lungi sau fasii de burete adezive pe care sa le aplici sub usi. Aceste produse se gasesc atat in magazinele de bricolaj, cat si in supermarketuri .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea