Amenajarea casei

#camera copil #casa #amenajare casa #amenajare camera copil

Pregateste camera copilului pentru scoala

La orice inceput de an scolar, o reamenajare a camerei copilului este binevenita. Nu trebuie sa o iei de la zero. Poti face mici schimbari cu efecte majore, astfel incat sa te incadrezi intr-un buget mic.

Iata cum sa pregatesti camera copilului pentru scoala:

1. Ia in consideratie regulile Feng Shui de amenajare a camerei copilului

Conform regulilor Feng Shui, camera copilului poate fi amenajata astfel incat acesta sa se simta fericit, increzator si iubit. In acest spatiu personal copilul isi poate exprima creativitatea si se poate dezvolta ca individ.

Intr-o camera plina cu jucarii, carti, haine si gadgeturi pentru copii si tineri, aerul proaspat este esential, conform regulilor Feng Shui. Poti aduce in acest spatiu cateva plante care purifica aerul si aduc un strop de frumusete naturala. Pune pe pereti obiecte de arta sau fotografii care infatiseaza orizonturi largi pentru a-l ajuta pe un copil timid sa fie mai increzator.

Daca micutul tau nu se odihneste bine in patul lui, incearca sa-i muti patul intr-un colt, astfel incat tablia si o latura a acestuia sa stea pe un perete.

2. Adauga mai multe zone de depozitare

Daca exista spatii nefolosite in camera copilului, acestea ar putea fi umplute cu rafturi transformate in locuri de depozitare. Un copil are intotdeauna nevoie de multe sertare, etajere si spatii in care sa pastreze hainele, cartile de scoala, aparatele electronice, echipamentele sportive etc.

Mizeaza pe mobilierul inchis, care nu lasa lucrurile la vedere. In acest fel camera va fi eliberata si va avea un look aerisit si ordonat.

3. Personalizeaza camera cu stickere decorative

Orice copil isi doreste un element nou si amuzant in camera lui. Stickerele decorative sunt ieftine, nu distrug peretii si pot schimba rapid aspectul unui perete sau unei piese de mobilier.

4. Modernizeaza zona biroului

Ajuta-ti copilul sa fie organizat in ceea ce priveste lectiile si scoala. Un birou modern si o cutie cu obiecte de papetarie ii pot fi de folos unui copil la invatat.

Ascunde cablurile de la computer cu un colector pentru cabluri pentru a elibera zona biroului. Adauga recipiente pentru pixuri si post-it-uri. Personalizeaza acest spatiu de lucru cu un panou informativ pe care copilul tau poate sa prinda cu pioneze sau magneti diverse obiecte mici.

Cu cat este mai practica si mai atractiva zona de lucru din camera, cu atat cel mic va dori sa-si petreaca aici mai mult timp.

In cazul in care vechiul birou lasa de dorit, nu ezita sa-i schimbi pozitionarea sau sa cumperi altul. Un birou pe colt, de exemplu, te ajuta sa castigi spatiu in camera si ofera numeroase variante de depozitare pe verticala. Pozitioneaza biroul astfel incat sa fie suficienta lumina naturala in zona respectiva.

5. Construieste un colt de relaxare

Pentru ca cel mic sa nu aiba senzatia ca toate modificarile din camera sunt facute numai pentru scoala, fa-i o surpriza: construieste-i o zona intima, de relaxare, unde sa poata citi, asculta muzica etc. Poti adauga o bancuta lata sub fereastra, pe care sa aranjezi o saltea sau perne pentru un plus de confort.

Dupa terminarea lectiilor, copilul tau poate folosi aceasta zona sa-si primeasca prietenii si colegii de scoala, sa citeasca cartile preferate sau sa se joace.

Foto: greathomeinterior.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului