Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #greseli curatenie casa #greseli curatenie

Prea mult zel in curatenie? Greseli pe care le faci cand cureti casa

Din dorinta de a avea o locuinta care straluceste de curatenie, adesea comiti o serie de greseli de care nu esti constient. Pentru a eficientiza procesul si a avea rezultate excelente, afla cateva dintre erorile pe care le comiti atunci cand faci curat!

1. Speli geamurile intr-o zi insorita

O dimineata insorita, intr-o zi cand nu exista nicio sansa sa ploua, pare momentul perfect pentru a-ti spala geamurile murdare. Aceasta nu este, insa, cea mai buna idee, deoarece temperaturile ridicate vor determina evaporarea prea rapida a apei de pe suprafata geamurilor si aparitia dungilor inestetice.

Ce zi ar trebui sa preferi pentru spalarea geamurilor? Este recomandat sa alegi o zi innorata. Odata ales momentul perfect, nu iti mai ramane decat sa igienizezi ferestrele apeland la metoda obisnuita. Daca nu ai avut parte de rezultate optime pana in prezent, poti incerca sa cureti ferestrele cu o carpa din microfibra si o solutie obtinuta prin amestecarea intr-un pulverizator a 60 ml de otet, 600 ml de apa si cativa stropi de detergent lichid de vase.

2. Freci petele prea puternic

Petele de vin sau de afine, spre exemplu, sunt dificil de curatat, drept urmare, prezenta lor pe covor sau pe haine te poate determina sa incerci indepartarea lor prin orice metode. Cu toate acestea, o interventie prea categorica - frecarea excesiva a zonelor patate - va determina deteriorarea prematura a materialului.

In schimb, poti incerca aplicarea cat mai rapida a unei solutii de curatat, cum este Vanish, care iti sporeste sansele de a indeparta o pata dificila in totalitate. In loc sa freci cu putere pata rezistenta, prefera aplicarea repetata a solutiei de curatat pana cand urma dispare complet.

3. Pulverizezi solutie pe suprafata mobilei

Atunci cand vrei sa indepartezi praful si sa redai luciul mobilei, poti fi tentat sa pulverizezi solutia aflata la indemana pe suprafata acesteia, in loc sa o aplici pe carpa de curatat. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli intalnite in procesul de curatenie si are cateva consecinte neplacute: pe langa faptul ca, astfel, consumi o cantitate mai mare de produs, risti sa lasi pe suprafata mobilei un strat usor lipicios.

In consecinta, evita sa pulverizezi solutie direct pe suprafata mobilierului, optand pentru aplicarea acesteia pe carpa de curatat. Ba mai mult decat atat, cand iti doresti doar sa indepartezi praful, nici macar nu ai nevoie de o solutie speciala: tot ce trebuie sa faci este sa folosesti o carpa din microfibra.

4. Folosesti o substanta abraziva la curatarea cadei de baie

Pentru a indeparta petele dificile din cada de baie - cum sunt cele de rugina sau acumularile de spuma de sapun -, nu este exclus sa folosesti o substanta abraziva, care reduce durata procesului de igienizare. Totusi, o astfel de substanta va lasa zgarieturi pe suprafata cazii, creand dungi inestetice.

Pentru a evita aparitia acestora, foloseste la curatarea cadei o solutie sub forma de spray sau crema, fara particule abrazive. Permite-i oricareia dintre acestea sa actioneze cateva minute inainte de a o indeparta, pentru ca igienizarea sa fie cu adevarat eficienta.

Foto: houstonmaidservice.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare