Amenajarea casei

#curatenie #curatenie de toamna

4 ponturi pentru curatenia de toamna

Zilele incep sa fie din ce in ce mai scurte, cu dimineti si seri racoroase. Acesta este primul semn ca toamna se apropie. Nu vei mai petrece prea mult timp in gradina si iti vei muta locul in casa. Pentru a avea locuinta aranjata, inainte sa fie mult prea frig afara, programeaza-ti un weekend pentru curatenia generala. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa termini mai repede treaba si casa ta sa straluceasca de curatenie!


1. Curata bucataria

Germenii si grasimea trebuie tinute sub control in mod frecvent, insa de cateva ori pe an, bucataria are nevoie de o curatenie amanuntita. Toamna este un moment bun pentru a face acest lucru.

Mirosul proaspat si stralucirea mobilierului te-ar putea determina sa gatesti cu mai multa placere in aceasta toamna. Prin urmare, in afara de clasica curatenie, toamna este timpul sa speli draperiile si perdelele, sa cureti rafturile dulapurilor si sa scapi de sticlele si borcanele goale.

De asemenea, aragazul si frigiderul au nevoie de o curatare corecta, pentru a scoate petele stranse in timpul verii.


2. Curata covoarele si tapiseriile

Profita de vremea inca insorita si spala covoarele din casa si curata tapiseriile. Petele de ulei de pe covoare, scamele, firele de par de la animalele de companie si alte murdarii trebuie sa dispara de pe covoare, astfel incat casa sa fie igienizata complet si gata pentru un nou sezon.


3. Spala peretii si piesele de tamplarie

Petele de mancare lasate de copii pe pereti sau urmele de carioci de pe lambriuri iti pot da mari batai de cap. Insa, cu ajutorul solutiilor pentru curatarea peretilor si un burete bun, poti scapa de murdaria care iti compromite aspectul casei. De acum, vei petrece mai mult timp in casa, iar petele nu trebuie sa iti strice momentele de relaxare.


4. Repara sau schimba obiectele stricate

Bibelourile ciobite, scaunele rupte sau vasele de bucatarie deteriorate trebuie reparate sau inlocuite. Fa inventarul obiectelor stricate pentru ca toamna sa nu te prinda nepregatit. Sipcile de la scaune pot fi inlocuite daca s-au rupt, iar vasele ciobite ar trebui schimbate pentru a nu-ti fi afectata sanatatea.

Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea