Amenajarea casei

#podea #parchet #podea din bambus #parchet bambus

Ponturi pentru podeaua de bambus

Podeaua din bambus este din ce in ce mai populara in locuinte, inlocuind cu succes parchetul din lemn masiv. Acest tip de podea este rezistent, are un aspect elegant si confortabil, ideal pentru orice tip de casa.


Bambusul este un material ecologic


Bambusul este un material regenerabil, care ajunge la maturitate in 3 ani, timp in care poate fi folosit pentru realizarea de podele. Specialistii sunt de parere ca acest interval de trei ani este unul scurt, avand in vedere ca stejarul se maturizeaza in 100 de ani.

Multe persoane care vor sa achizitioneze podea din bambus se intreaba cat de ecologi este aceste material. Pe langa lemnul in sine, o data cu montarea podelei vin si o serie de adezivi care contin ingrediente chimice.


Podeaua din bambus nu este o podea din lemn masiv


Bamsusul este un tip de iarba, nu un copac. Provine in special din sudul Chinei, din provincia Hunan. Deoarece specialistii nu stiu in ce categorii sa il introduca, cel mai adesea vei vedea bambusul la categoria de lemn masiv.


Tuburile de bambus sunt transformate in fasii


Tuburile de bambus sunt feliate in fasii, dupa care sunt fierte, pentru a indeparta amidonul. Apoi, fasiile de bambus sunt uscate si laminate. Dupa acest procedeu, fasiile de bambus sunt tratate cu diverse substante de conservare.

Exista insa si tipuri mai grele de parchet din bambus, care contin si adezivi, ceea ce face ca parchetul sa fie mai tare si mai rezistent.


Parchet din bambus orizontal sau vertical


Placile de parchet din bambus pot fi cu modele orizontale sau verticale. Diferenta dintre cele doua este data doar de acest aspect estetic, ambele variante avand aceeasi calitate. Insa, pe orizontal este aspectul natural al bambusului, in schimb, pe vertical are un aspect mai modern.


Podelele din bambus au un pret accesibil


Podelele din bambus sunt unele dintre cele mai accesibile tipuri de podele. Metrul patrat de parchet din bambus costa in jur de 90 de lei.


Podeaua din bambus este rezistenta


Podelele din bambus sunt foarte rezistente, insa rezistenta lor depinde de tratamentul care a fost aplicat pe placile de bambus. De asemenea, adezivii confera placilor de bambus mai multa rezistenta. Insa, o data cu gradul de rezistenta, creste si pretul la metru patrat. Astfel, cele mai ieftine sortimente de podele din bambus sunt cele netratate cu adezivi.

Bambusul este un material cu o duritate asemanatoare artarului, insa mult mai rezistent ca stejarul. Este foarte durabil si potrivit pentru orice locuinta.


Podeaua din bambus este usor de instalat


Podele din bambus sunt usor de instalat, la fel ca orice parchet din lemn masiv sau laminat. Parchetul din bambus se poate monta prin lipire pe diferite suprafete. Nu necesita slefuire, lustruire sau lacuire. Slefuirea este insa necesara dupa cativa ani, cand luciul natural al bambusului se pierde.

De asemenea, bambusul isi va schimba in timp si culoarea, deoarece este un material natural. Cel mai adesea se va decolora. In aceasta situatie este indicat sa il lacuiesti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare