Amenajarea casei

#feng shui #casa #bucatarie #amenajare casa #bucatarie feng shui

Ponturi pentru o bucatarie feng shui

Bucataria este inima oricarei case, locul confortabil unde familia si prietenii se reunesc. In cultura Feng Shui, bucataria este locul in care sanatatea si prosperitatea se intalnesc intr-o casa.

Astfel, cu ajutorul acestei practici, poti face din bucataria ta un loc functional, primitor si confortabil atat pentru membrii familiei, cat si pentru invitati.

Iata lucrurile de are trebuie sa tii cont:

Pastreaza bucataria curata. O bucatarie curata este un spatiu care emana energie pozitiva. Incearca sa pastrezi bucataria in ordine si curata, cu toate blaturile sterse de praf. De asemenea, nu uita sa speli geamurile in fiecare luna si nu lasa niciodata vasele nespalate in chiuveta.

Pastreaza ordinea in bucatarie. Pentru a beneficia de energia pozitiva a bucatariei este foarte important sa o mentii curata, insa in acelasi timp, toate rafturile si spatiile de depozitare trebuie sa fie la fel de impecabile ca si exteriorul. Organizeaza cat mai bine aceste spatii ale bucatariei si in acest fel vei evita si dezordinea si vei sti intotdeauna unde se gasesc lucrurile de care ai nevoie. Nu uita ca cel putin o data pe luna sa speli si sa stergi toate ustensilele de gatit, tacamurile si oalele.

Coloreaza bucataria. Culorile de pamant si de foc sunt ideale pentru bucatariile mari, atata timp cat sunt echilibrate si combinate corect. Culorile tari folosite in exces creeaza o energie negativa. Bucatariile mai mici sunt de obicei decorate in culori monocromatice si deschise. Vopseaua stralucitoare este ideala pentru astfel de bucatarii. Incearca sa eviti vopselurile mate, deoarece nu reflecta energia corespunzator.

De altfel preferintele personale trebuie sa primeze, insa ai grija la modul in care combini culorile. Poti folosi culorile preferate, tari, ca accente sau pentru a personaliza anumite colturi ale bucatariei.

Improspateaza bucataria. Florile proaspete si bolurile cu fructe si legume confera bucatariei tale un aspect proaspat si tineresc. In cultura feng shui, aceste decoratiuni naturale pastreaza energia pozitiva si confera bucatariei mai multa viata si vibratie. Anumite fructe, precum portocalele semnifica norocul.

Pastreaza bucataria functionala. Daca bucataria este inima locuintei, cuptorul este inima bucatarie. Astfel, un cuptor nefunctional poate avea mai multe semnificatii in cultura feng shui. Poate insemna ghinion financiar si trebuie reparat cat mai rapid. De asemenea, un cuptor nefolosit inseamna resurse nefolosite si irosite.

Chiar daca nu esti un bucatar experimentat incearca sa folosesti cat mai mult cuptorul, chiar si pentru a praji painea. In acest fel vei atrage norocul si satisfactia in viata ta. De asemenea, in bucatarie nu trebui sa ignori niciodata nici problemele cu tevile sau alte neplaceri.

Ai grija cum amenajezi bucataria. Cuptoarele si chiuvetele din bucatarie nu trebuie sa fie niciodata asezate in opozitie deoarece apa si focul creeaza tensiune. Cuptoarele nu trebuie instalate in opozitie cu usa de la intrare sau sub fereastra, din cauza lipsei de suport. Totodata in acest fel se pierde si energia pozitiva din locuinta.

Cutitele nu trebuie niciodata lasate la indemana ci depozitate in sertarele lor speciale. De asemenea, apa nu trebuie lasata niciodata pe cuptor deoarece slabeste puterea elementului foc.

Astfel, cu ajutorul acestor mici sfaturi feng shui poti creea bucataria pe care ti-o doresti, primitoare si confortabila, care atrage energii pozitive.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea