Amenajarea casei

#piese de mobilier #mobilier invizibil #piese invizibile

Piese de mobilier invizibile, creatia unui designer american

Mai devreme mai mai tarziu, multi dintre noi ne-am dorit sa fim invizibili macar pentru cateva clipe, insa tehnologia nu a evoluat chiar atat de mult incat sa ne indeplineasca visul si nici nu exista vreo bagheta magica prin care sa disparem. Daca oamenii mai au de asteptat pana sa devina invizibili, piesele de mobilier deja se pot lauda ca se fac nevazute in casa.

Piesele de mobilier invizibile reprezinta creatia unui designer stabilit in America, Takeshi Miyakawa. Colectia poarta denumirea "Visible/Invisible Furniture", a fost prezentata la un salon de mobila si cuprinde cateva piese potrivite pentru un living amenajat in stil modern sau pentru un birou.


Scaunul invizibil

Scaunul invibil este realizat din placi acrilice cu finisaj metalizat, mai exact cu efect de oglinda. Cand lumina naturala patrunde in camera, razele se reflecta in piesa de mobilier, facand-o sa devina aproape invizibila.




Frumusetea distorsionata a invizibilului

Inspirat de operele unui alt artist plastic, Robert Morris, care in anii '60 a realizat elemente de decor cu ajutorul unui material cu efect de oglinda, Takeshi Miyakawa s-a gandit sa vina cu o imbunatatire. Pentru el, perfectiunea nu este importanta, tocmai de aceea nu a dorit sa creeze piese de mobilier care sa respectele regulile conventionalului.

Miyakawa foloseste un acrilic special, care incepe sa devina usor maleabil atunci cand este supus mai mult timp caldurii. Ce rezulta din aceasta interactiune? Rezulta piese de mobilier invizibile, distorsionate si cu riduri, dupa cum ii place designerului sa spuna.






Piesele invizibile, greu de fotografiat

Fotografii care au dorit sa realizeze instantanee cu ineditele piese de mobilier au intampinat probleme, deoarece acestea se incapatanau sa dispara din fata obiectivului. "Efectul de oglinda face ca piesele de mobilier sa intre parca in pardoseala. Mi-a fost greu sa le fotografiez, intrucat au fost ca niste modele mofturoase care nu voiau sa stea locului pentru a putea fi imortalizate. Am obtinut fotografii bune in final, dar piesele de mobilier sunt mai putin vizibile atunci cand le ai direct in fata ta", a marturisit fotograful unui site de arta.

Sursa foto: designtaxi.com, designboom.com, spoon-tamago.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea