Amenajarea casei

# piatra decorativa #amenajare casa #piatra

Piatra decorativa. De ce sa alegi acest material unic

O casa se poate deosebi de toate celelalte prin modul in care este construita. Daca vrei sa ai o casa care sa fie admirata de vecini si nu numai, atunci ar fi bine sa tii cont de cateva sfaturi. Spre exemplu, piatra naturala decorativa confera un aer occidental. In diferite culori, piatra decorativa se intalneste sub mai multe denumiri: marmura, travertin, ardezie, calcar si granit.

 

Piatra naturala decorativa a fost folosita in constructie inca din antichitate pentru ca are o rezistenta aparte, dar si pentru ca este eleganta. Si nu se demodeaza niciodata!

Cu acest tip de piatra se pot pava baile si bucatariile, dar si anumiti pereti. Exista insa si diverse obiecte care sunt facute din piatra decorativa. Investitia este una care conteaza, dar rezultatele sunt remarcabile pentru ca confera senzatia de lux, rafinament si face diferenta fata de alte constructii.

Avantajele pietrei de decor

1. Usor de intretinut

Piatra de decor este, in primul rand, usor de intretinut. Apoi este rezistenta si la lovituri, dar si la murdarie, fiind usor de curatat. Daca esti iubitor de animale de companie, atunci o astfel de investitie este foarte buna.

Aceasta piatra poate fi folosita si pe terase sau in curte, pentru ca murdaria poate fi curatata mult mai usor.

2. Se potriveste oricarui stil

Piatra decorativa poate fi folosita oriunde, fara sa-ti fie teama de design. Se potriveste la orice fel de aranjament al casei, indiferent de gusturi, de tonalitate sau de stil. Pune accent pe functionalitate fie ca preferi stilul rustic, ori pe cel clasic si elegant, cu multe decoratiuni si mobilier de epoca.

3. Prin ce se deosebeste de gresie si faianta

Piatra decorativa nu este produsa in serie, fiecare placa este unica si are un design deosebit.
Tocmai de aceea, rezultatele sunt remarcabile. Indiferent cum le-ai aranja, designul de la final este unic si nu poate fi copiat. Nu acelasi lucru se poate obtine cu gresia si cu faianta.

4. Mentine temperatura

Pe langa designul deosebit, piatra decorativa mai are un avantaj. Pastreaza o temperatură placuta, ajutand la racorirea incaperii, in zonele in care casa este construita intr-o zona calduroasa. Pe de altă parte, este un material foarte bun daca vrei sa montezi incalzire in pardoseala, pentru ca piatra este un bun conductor electric.

Mai mult, piatra decorativa este foarte buna de montat in bai sau bucatarii, acolo unde este multa umezeala sau caldura, pentru ca rezista foarte bine acestor conditii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului