Amenajarea casei

#cadou #brad #decoratiuni #craciun

Petrece Craciunul in mod eco

In timpul sarbatorilor de iarna oamenii fac in general multe excese de tot felul de resurse – energie, decoratiuni, mancare etc. Cei care aleg sa petreaca un Craciun eco o fac atat din respect pentru mediul inconjurator cat si pentru sarbatoarea Nasterii Domnului. Iata cateva sugestii si solutii pentru a sarbatori un Craciun eco, fara a renunta la traditii:
 

1 Reinvie spiritul Craciunului


Craciunul nu inseamna numai decoratiuni si cadouri.

Incearca sa reinvii spiritul acestei sarbatori in familia ta lasand excesele la o parte si indreptandu-ti atentia mai degraba spre reuniune si crearea unei atmosfere de liniste sufleteasca si impacare.

Opteaza pentru decoratiuni simple si cadouri oferite in semn de apreciere fata de cei dragi si vei observa ca te vei bucura mai mult de frumusetea acestei sarbatori.


2 Uita de scuzele legate de timp


Multe persoane afirma ca prefera sa mearga la magazin si sa cumpere o serie de obiecte decorative, cadouri si mancare gata preparata din lipsa de timp.

Astfel, in loc sa petreaca timp alaturi de familie pregatind diverse decoratiuni, impachetand cadouri si scriind felicitari prefera sa le cumpere gata facute.

Doar ca, de regula, aceste elemente sunt confectionate din materiale neprietenoase cu mediul inconjurator.

Daca vrei sa petreci un Craciun eco si nu ai timp sa te ocupi de confectionarea decoratiunilor opteaza pentru unele realizate din lemn, hartie si alte materiale reciclabile.

Pe cat posibil incearca sa-ti antrenezi familia in mici activitati pentru ca fiecare sa se simta implicat contribuind cu ceva – confectionare de felicitari, asezarea mesei, impachetarea cadourilor, realizarea de ghirlande handmade etc.


3 Alege un bradut eco


Brazii artificiali au generat numeroase dispute. In timp ce unii afirma ca sunt ecologici intrucat ii poti folosi ani la rand fara a fi nevoit sa-i inlocuiesti, altii sunt de parere ca acesti brazi nu sunt eco intrucat sunt confectionati din materiale nereciclabile.

Un bradut in ghiveci pe care il poti replanta in gradina dupa sarbatori este o optiune demna de luat in seama.

Evita sa-l decorezi in exces pentru a nu provoca leziuni dar si ornamentele din plastic, neecologice.

De asemenea, pentru a avea un Craciun eco opreste instalatia de brad cand mergi la culcare.


4 Confectioneaza-ti singur decoratiunile si cadourile


Cu putina indemanare si imaginatie iti poti confectiona singur decoratiunile si aranjamentele pentru Craciun.

Cu ajutorul unor fasii din material, hartie colorata, felii de citrice uscate sau chiar popcorn poti crea decoratiuni handmade interesante.

De asemenea, poti realiza singur diverse cadouri pentru cei dragi. Fetele din perna sau ramele pentru fotografii pictate de tine sunt nu doar ieftine, dar si personale.

O alta idee de cadou este sa transformi o sacosa de canepa sau alt material biodegradabil intr-un cadou unic cu un spray sau vopsea colorata si un sablon.


Citeste mai multe despre:

 


5 Cumpara cadouri eco


Daca nu ai timp sa confectionezi singur cadourile alege unele eco. Exista numeroase magazine pe piata de unde poti achizitiona asemenea obiecte confectionate din materiale reciclate sau organice.

Exista diverse produse cosmetice ecologice realizate din ingrediente naturale pentru diverse gusuri si categorii de varsta.

Copiilor le poti cumpara gadget-uri care se incarca cu energie solara ca radio-urile sau lanternele, carti despre ecologie sau bilete pentru o excursie, o vizita la muzeu sau la gradina zoologica.

O idee de cadou sunt plantele de apartament sau gradina si produsele pentru gradinarit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea