Amenajarea casei

# design casa #perete accent #amenajare casa #design interior

Peretele accent! 9 culori pe care sa le incerci pentru o casa de vis

Daca esti in cautare solutiilor care sa impacteze in materie de design de interior, merita sa experimentezi peretele accent. Acesta iti ofera sansa de a folosi o culoare indrazneata, stralucitoare, poate prea intensa pentru o camera intreaga. Astfel te poti juca cu culorile fara a supraincarca spatiul. Cand alegi o culoare pentru peretele accent, mergi pe o nuanta complementara mai inchisa, sau mai indrazneata decat restul camerei. Iata cateva idei care merita luate in considerare.

Verde maslina coapta

Verdele este foarte popular si modern in acest moment, dar poate fi prea obositor pentru o intreaga camera. Un perete accent poate fi, insa, o alternativa excelenta, iar Ripe Olive este o nuanta de verde intens, ideala pentru living, dormitor sau chiar baie. Este o nuanta calda care se potriveste foarte bine cu bej sau alb.

Negru - Farrow & Ball Off Black

Peretii negri pot fi de mare efect fara a intuneca sau ingreuna camera. Obtine cel mai bun ambient cu un perete accent vopsit in Farrow & Ball Off Black, o nuanta de negru cu irizatii albastre care se armonizeaza frumos cu alte culori reci cum ar fi violetul, albastrul sau chiar albul. Este foarte sofisticat si are un efect intens in spatele unui pat sau al unei canapele.

Albastru deschis

Albastrul este o alegere excelenta pentru un perete accent deoarece adauga un plus de liniste camerei. Aceasta nuanta de albastru indraznet, dar cu tonuri minunate. Se poate incerca pe peretele semineului din sufragerie, in combinatie cu gri sau alb.

Portocaliu

Daca vrei sa adaugi un punct de veselie in camera de zi sau in baie, portocaliul este o nuanta de rosu-portocaliu intens care va aduce un plus de personalitate spatiului tau, fara a-l incarca exagerat. Armonizeaza-l cu culori si nuante deschise ca galbenul sau albul.

Galben Suntan

Galbenul este culoarea fericirii, iar Suntan Yellow este o nuanta insorita de galben care, fara a fi prea strident, adauga suficient pigment pentru a lumina un spatiu privat de lumina naturala. Este ideal pentru sala de mese si se armonizeaza perfect cu maro, beiges sau alb.

O culoare neutra de maro - Behr Kindling

Un perete de accent nu trebuie sa fie neaparat indraznet sau luminos. De fapt, Behr Kindling este o nuanta de espresso bogata cu irizatii de albastru si violet si functioneaza perfect pentru a adauga adancime intr-un living sau un dormitor. Armonizeaza-l cu o nuanta de albastru mai inchis sau un verde.

Roz Sweet Sixteen

Rozul Sweet Sixteen are culoarea gumei de mestecat, amintind de copilarie. Este alegerea perfecta pentru un perete cu un accent luminos intr-o baie, sau poate fi folosit in spatele unei canapele intr-un living minimalist. El adauga o culoare placuta, devenind un punct de atractie in casa ta.

Violet Magnolia

Magnolia Webster Avenue este o nuanta eleganta, intensa de violet, functionand fabulos ca o culoare pentru un perete accent. Este o culoare rece care creeaza o senzatie prafuita, primitoare si linistitoare totodata.

Albastru Belize

Albastrul Belize este o culoare acvatica care poate lumina orice camera. Se poate armoniza excelent cu alb sau un alt ton neutru, atat intr-o camera de zi, cat si intr-o camera insorita de oaspeti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului