Amenajarea casei

#toamna #patura #patura toamna #alegere patura

Patura potrivita pentru toamna

Toamna aduce cu ea scaderi simtitoare de temperatura si implica o serie de schimbari in interiorul locuintei. Pe langa renuntarea la obiectele decorative specifice sezonului estival, sosirea toamnei impune si pregatirea casei pentru sezonul rece. Te-ai gandit ce fel de paturi ai putea folosi pe durata toamnei, cand inca nu este foarte frig? Iata cum le alegi pe cele potrivite sezonului!

Alegerea paturii potrivite pentru toamna se poate face tinand cont de o serie de criterii, cum ar fi materialul din care este confectionata, culoarea sa si zona casei in care urmeaza sa o amplasezi.

Materiale pentru o patura de toamna

Zilele calduroase sunt deja o amintire, iar vremea tot mai rece specifica toamnei trezeste in tine dorinta de a te cuibari in casa, cu o cana de ceai fierbinte, departe de umezeala si temperaturile din ce in ce mai mici de afara.

Daca iti doresti sa faci economii si sa nu pornesti, pentru moment, centrala termica, atunci poti investi in paturi din materiale calduroase. Paturile disponibile in comert sunt fabricate din fibre naturale, din fibre sintetice sau dintr-o combinatie de aceste doua tipuri de fibre.

In general, poti opta pentru orice fel de material iti doresti, atata vreme cat patura aleasa are o grosime suficient de mare pentru a indeplini scopul pentru care o achizitionezi. Bumbacul, catifeaua si lana sunt materiale naturale perfecte pentru o patura de toamna, pe care o vei putea folosi cu succes cand iti vei savura cafeaua pe terasa casei intr-o dimineata racoroasa de toamna.

La fel de bine, insa, poti opta pentru o patura din materiale precum acrilicul si poliesterul. Totodata, o patura obtinuta dintr-o combinatie de bumbac si poliacril s-ar putea dovedi la fel de nimerita pentru a te proteja de racoarea zilelor de toamna.

Materialele subtiri, precum satinul si matasea, nu reprezinta o idee buna pentru o patura de toamna, intrucat sunt racoroase, fiind mult mai nimerite pentru o patura de vara.

Culori pentru o patura de toamna

Culorile paturilor de toamna ar putea respecta cromatica specifica sezonului sau pe cea la moda in 2012. In primul caz, poti merge pe nuante de galben, rosu, portocaliu si maro, simple sau in combinatii. Totodata, imprimeurile cu motiv autumnal se vor dovedi nimerite la decorarea unei paturi de toamna.

In cel de-al doilea caz, poti miza pe paturi de toamna in culori in tendinte. In 2012 se poarta culorile vii care te pot ajuta sa inveselesti o zi mohorata de toamna. Daca nu iti sunt pe plac nuantele puternice, ai putea incerca trendul culorilor pastelate sau al celor neutre. Printre cele mai cautate nuante in toamna 2012 se numara portocaliul aramiu, portocaliul ambra, verdele smarald, albastrul regal, rozul coral si verdele kaki.

Unde amplasezi o patura de toamna

O patura de toamna nu trebuie sa acopere neaparat patul din dormitor. O poti folosi pentru a crea impresia de caldura si confort in fiecare incapere a casei, amplasand-o pe un fotoliu, un scaun, pe sofa. Daca ai terasa, o poti "uita" pe scaunul pe care iti place sa stai cand iti bei cafeaua zi de zi.

Foto: sirch.communitygiftshop.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea