Amenajarea casei

# aspect dezordonat pat # aspect dezordonat #aspect pat #amenajare dormitor #design #dormitor

Patul nefacut, un nou trend! Cum sa obtii un aspect dezordonat, ca de revista

Te-ai obisnuit ca in fiecare dimineata sa faci patul imediat dupa ce te trezesti, dar de acum poti sa uiti de acest obicei, pentru ca in tendinte este patul nefacut! Cand lasi patul nefacut ai senzatia ca tot dormitorul este lasat in dezordine, insa poti face ca patul sa arate grozav chiar si atunci cand nu este facut. Cei care cauta un aer boho si o anumita relaxare in amenajarea dormitorului poate adopta acest trend tinand cont de cateva detalii. Iata cum obtii un aspect dezordonat al patului din dormitor.

Tablie robusta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Pottery Barn (@potterybarn) pe

Toate elementele din pat au nevoie de ceva pe care sa se sprijine, iar o tablie de pat robusta este tot ce ai nevoie pentru un pat nefacut. Sprijina pernele de tablie pentru a face ca patul sa nu arate plat si uniform aranjat, iar pernele astfel puse iti vor fi utile si atunci cand privesti la TV sau cand citesti.

Patul la inaltime

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bedrooms of Instagram (@bedrooms_of_insta) pe

Un pat nefacut in tendinte va avea intotdeauna un spatiu de cativa centimetri intre saltea si podea, indiferent ca este vorba de un cadru de pat, o platforma sau un pat complet care are si tablie atasata. Profita de aceasta distanta dintre pat si podea pentru a lasa paturile, cuverturile si alte accesorii de pe pat sa atarne usor intr-o dezordine studiata, astfel patul nefacut va arata cat mai autentic.

Lenjeria de pat din in

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de MagicLinen (@magiclinen) pe

Lenjeria de pat din in nu este pentru oricine, dar va da un aspect lejer si relaxat, perfect pentru un pat nefacut. Acest material natural va face ca patul sa arate mai autentic, fata de lenjeriile elegante din satin care au un aspect imaculat si sunt mai degraba specifice stilului boho-chic.

Putin puf

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Catherine (@ladouceurcath) pe

Un pat nefacut care respecta tendintele actuale nu va arata niciodata plat, ci vor fi intotdeuna infoiat. Adauga in patul nefacut o patura pufoasa, o pilota sau perne cu puf pentru a face patul sa arate plin si pufos.

Texturi diferite

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Claire-Louise (@clairelouise_col) pe

Pernele si lenjeria din texturi diferite vor contribui la aspectul patului nefacut. Patul pentru care a fost folosit doar un singur material arata asemenea celor din cataloagele de prezentare, insa un pat nefacut poate avea o patura de lana, un cearsaf de bumbac, o fata de perna tricotata. Cu atat de multe texturi, cutele vor arata natural si facute intentionat.

Gramezi de perne

Pernele impreuna cu cuverturile sau paturile de pe pat adauga volum, facandu-l sa arate mai mare si mai plin de energie. Adauga perne de diferite forme si marimi pentru a da patului un aspect ecletic si dezordonat. Pernele pot fi aruncate pe podea seara si puse pe pat dimineata, in dezordine, intr-un pat nefacut.

Mai multe culori

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de WESTWING Deutschland (@westwingde) pe

Patul nefacut intr-o singura culoare este o varianta, dar ai nevoie de multe straturi si texturi pentru a-l face sa arate conform tendintelor. Un mod simplu pentru a adauga contrast este sa amesteci cateva culori. Acestea nu trebuie sa fie din aceeasi familie de culori. De exemplu, cuvertura verde peste un asternut crem poate da un aer primavaratic patului. Cauta culori si modele care sunt reconfortante si linistitoare si nu te teme sa folosesti si altceva decat clasicul alb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea