Amenajarea casei

#camera copil #amenajare camera #spatiu de joaca #amenajare camera copil

Ofera mai mult spatiu de joaca copilului, amenajandu-i camera intr-un mod practic!

Lipsa spatiului si multitudinea de jucarii fac mult mai dificila amenajarea camerei unui copil. Vei ajunge la un moment dat sa te intrebi unde sa mai pui si patul in acel spatiu ingust. Solutii pentru aceasta problema exista si, uneori, sunt la indemana oricui. Iata cateva ponturi pentru a amenaja cat mai practic camera copilului.


1. Pat multifunctional

Foloseste cat mai inteligent spatiul din camera copilului, astfel incat sa reusesti sa aranjezi intreaga mobila si sa mai ramana si loc pentru ca cel mic sa se joace. Un pat multifunctional este una dintre alegerile care te pot ajuta.

Asadar, realizeaza un corp de mobila in care sa incluzi, patul, scarita pentru a ajunge la el, dulapuri si etajere, unde copilul sa-si aranjeze jucariile. In acest fel, prichindelul va avea un coltisor al lui in care sa se joace si sa se odihneasca atunci cand oboseste.


2. Sifonier si loc de lectura

Daca prichindelului ii place sa citeasca, este important sa ii oferi sansa de a face acest lucru intr-un loc cat mai confortabil, astfel incat lectura sa ramana una dintre pasiunile sale.

Intr-unul dintre colturile camerei poti amplasa o minibiblioteca, in continuarea careia sa fie un sifonier. Pe unul dintre dulapuri poti pune perne, pe care cel mic sa stea si sa citeasca in voie.


3. Paturi ascunse

Vrei ca micutul tau sa se simta si acasa la fel de bine ca la gradinita, unde este inconjurat de multe jucarii? Ei bine, ii poti amenaja un spatiu de joaca la el in camera. In acest caz, obiectele de interes din camera sunt dulapurile in care sunt depozitate jucariile.

Daca sunt colorate, incantarea copilului va fi cu atat mai mare. In spatele acestor obiecte de mobilier stau ascunse paturile, unde copilul se va odihni dupa o zi intensa de joaca.


4. Peretii folositi ca spatii de depozitare

Daca incaperea este prea mica si nu ai loc suficient pentru a pune toate obiectele de mobilier de care ai nevoie pentru depozitare, te poti folosi de pereti. Nu vei mai incarca spatiul cu obiecte voluminoase, ci vei agata accesoriile direct pe pereti. De asemenea, poti aplica si etajere unde sa depozitezi obiectele mici.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea