Amenajarea casei

# scaun de masa #vinil #telefon #carti #candelabru #biblioteca

Obiecte clasice din locuinta la care nu poti sa renunti usor

"Vechi" este adesea asociat cu "demodat" si "nefunctional", insa anumite obiecte de decor de pe vremea bunicii isi pastreaza si in zilele noastre utilitatea si farmecul. De multe ori, obiectele vechi transforma radical o locuinta si o fac sa devina confortabila si placuta.

1 Carti

Forma, culorile si mirosul paginilor sunt elemente pe care le apreciem la cartile noastre din biblioteca si fara de care nu ne-am simti "acasa". Cartile frumos aranjate pe rafturi si fosnetul lor inconfundabil nu pot fi niciodata inlocuite de tehnologiile avansate.

2 Telefon cu rotita

Ai crescut cu acest telefon si iti evoca amintiri frumoase din copilarie. Chiar daca nu mai sunt la moda, telefoanele cu rotita si-au pastrat aerul clasic si pot fi folosite ca obiecte de decor.

3 Scaun-balansoar

Indiferent de cat de moderne si atragatoare sunt noile piese de mobilier, intotdeauna vom fi atrasi de vechiul scaun-balansoar al bunicii sau al mamei. Acum subrezit, balansoarul poate fi reconditionat si folosit la decorarea sufrageriei, dormitorului sau balconului, acolo unde vrei sa creezi un spatiu linistit, in care sa te relaxezi si sa citesti la sfarsitul unei zile obositoare.

4 Candelabre

Candelabrele pentru lumanari sunt obiecte de decor de care nu am vrea sa ne despartim niciodata. Au un aer aparte, clasic, care nu se va demoda nicicand. In plus, sunt perfecte pentru crearea unei ambiante romantice si intime.

5 Discuri de vinil

Chiar daca tehnologia moderna ofera numeroase gadgeturi, care mai de care mai sofisticate pentru ascultarea muzicii, nimic nu se compara cu discurile de vinil. Copertele clasice si parfumul lor inconfundabil fac ca muzica sa sune mai bine si sa ofere o experienta unica si nostalgica in acelasi timp.


6 Piane

Chiar daca nu stii sa canti la pian, prezenta lui intr-un colt al sufrageriei creeaza o atmosfera plina de rafinament. In plus, pianul este si un loc perfect pentru obiecte de decor speciale si fotografii de familie care amintesc de momente fericite.

7 Decantoare din cristal pentru bauturile alcoolice

De cate ori nu ai fost impresionat de barurile cu bauturi din filmele americane si de decantoarele impunatoare? Cu siguranta si parintii sau bunicii tai detineau astfel de obiecte, pe care le foloseau la ocazii speciale, cu cele mai fine bauturi. Acum le poti folosi din nou, deoarece nu si-au pierdut aerul clasic si utilitatea.




Sursa foto: davidcalves.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea