Amenajarea casei

#idei simple #reamenajare living #amenajare living #idei

Noua idei simple si practice pentru reamenajarea camerei de zi

Livingul este camera in care iti petreci majoritatea timpului atunci cand esti acasa. Din acest motiv, livingul trebuie sa ilustreze gusturile tale in materie de design interior si de stil de viata, sa te faca sa te simti confortabil oricand si sa iti faca placere sa iti petreci acolo ziua, dar si sa primesti ospeti. Ideile de mai jos sunt simple, practice, de efect si nu presupun un efort financiar deosebit.

Un covor pufos

Livingul este prin excelenta o camera pentru relaxare, iar un covor pufos poate fi cea mai buna alegere pentru a obtine aceasta stare, nu numai vizual, ci si senzorial, la nivelul talpilor. Un covor pufos aduce caldura si confort.

Articolele textile

Si aici intervine aspectul senzorial, poate de multe ori omis atunci cand este vorba despre achizitionarea unor articole textile. Atinge cu mana pernutele, canapeaua, covorul si vezi ce senzatie iti ofera tesaturile respective. Este un gest important care te va ajuta sa cumperi doar acele obiecte care iti vor oferi mult dorita senzatie de confort.

Perdelele

Acestea pot schimba radical aspectul unei camere, fie ele transparente sau opace. Insa depinde de activitatile pe care le faci in camera respectiva. Daca, de exemplu, iti place sa te uiti la filme, vei avea nevoie de niste perdele sau storuri opace, care sa transforme livingul intr-o sala de cinema.

Daca iti place sa citesti si ai nevoie de mai multa lumina naturala, alege perdele usoare, transparente. In general, pentru afla necesarul de tesatura pentru perdelele transparente, se ia in considerare latimea ferestrei, valoare pe care o inmultesti cu 1,5.

Ascunde cablurile electrice

Este un gest care asigura instantaneu senzatia de mai multa ordine. Cablurile electrice de la televizor si alte aparate care sunt conectate la acesta, de exemplu, de la playerul video, trebuie sa fie mascate. Sunt utile in acest sens piesele de mobilier special concepute pentru aparatele audiovizuale, care pot simplifica mult procesul de redecorare.

Foloseste mai multe surse de iluminat

Sistemul de iluminat poate transforma radical o camera. In timpul zilei, incaperea beneficiaza de lumina naturala care patrunde prin ferestre, insa, odata cu lasarea serii, este important sa existe mai multe surse de iluminat, pentru a oferi livingului caldura si confort. Opteaza pentru mai multe lampi si alege becuri cu voltaj redus, care sa ofere lumina relaxanta.

Foloseste cosuri si cutii pentru depozitare

Cabluri, incarcatoare de telefon si toate acele obiecte de dimensiuni mici de care ai nevoie isi pot gasi locul in cutii de depozitare speciale, cu un design dragut. Aceste cosuri si cutii se mai pot folosi pentru orice alte tipuri de obiecte, precum pernute sau jucariile copilului. Organizarea devine mult mai simpla si eficienta.

Plantele verzi

In cazul in care preferi designul minimalist si pereti clasici in nuante albe sau nude, cea mai buna metoda de a adauga putina culoare este prin intermediul plantelor verzi. Nu numai ca vor aduce culoare in living, dar vor contribui si la imbunatatirea calitatii aerului.

Alege mobilele potrivite

Una dintre cele mai frecvente greseli in designul interior este alegerea unor piese de mobilier prea mari pentru camera respectiva. O solutie ar putea fi scoaterea la vanzare a unora dintre piesele de mobilier mari pe care le ai deja si inlocuirea acestora cu unele putin mai mici.

Trebuie sa retii faptul ca intotdeauna camera va parea mai mica daca mobila este masiva.

O alta eroare de design este aducerea tuturor pieselor de mobilier la perete. In living, un spatiu in care, de obicei, se primesc oaspeti, este de preferat crearea unui spatiu de dialog in centru.

O solutie poate fi gruparea unor piese de mobilier in jurul unui covor dragut asezat in mijlocul camerei. Acest lucru poate oferi vizual impresia unui spatiu mai mare.

Evita aglomerarea

Un spatiu care pare prea aglomerat este doar o alta sursa de stres in viata ta si nu ai nevoie de acest lucru. Evita aglomerarea prin alegerea atat a acelor cutii pentru sortare de care vorbeam mai sus, dar si a unor piese de mobilier care au usi opace si in care pot fi depozitate acele obiecte care trebuie ascunse privirii.

Un spatiu organizat si placut te va ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri alaturi de prieteni.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului