Amenajarea casei

#decor casa #amenajare casa #design interior

Noi directii in domeniul amenajarilor interioare

Dezvoltarea tehnologica, necesitatile din ce in ce mai crescute, evolutia umanitatii si multe alte astfel de elemente au creat necesitatea ca si in domeniul amenajarilor interioare sa se produca schimbari. Aparate electrocasnice incorporabile, incalzire sub pardoseala, case care se gospodaresc singure pe baza tehnologiilor de ultima ora, concepte de ecologie si multe altele, duc la o alegere mult mai complicata a elementelor ce compun intreaga locuinta dar si la o selectare mai inteleapta a investitiilor si o alocare mai inteligenta a resurselor financiare de care dispune o persoana.

 

Investitiile de durata cum ar fi alegerea mobilierului, finisajele interioare, tipurile de ferestre, usi si tipurile de pardoseala utilizate, sunt cateva dintre elementele de care un proprietar profita pe termen lung. In ceea ce priveste alegerea pardoselilor potrivite pentru orice locuinta, cea mai optima solutie care sa se adapteze unei locuinte moderne o constituie parchetul laminat 12 mm intrucat versatilitatea acestuia o face potrivita pentru a se monta un sistem de incalzire sub pardoseala.

Caracteristicile fantastice ale parchetului laminat 12 mm

Caracteristicile pe care le ofera parchetul laminat 12 mm se deosebeste fata de alte tipuri prin faptul ca se poate utiliza si pentru amenajarea bucatariilor sau a zonelor cu trafic intens. In general atunci cand vine vorba despre zonele cu trafic intens apare o reticenta in utilizarea unor tipuri de parchet realizat din lemn masiv sau din alte materiale costisitoare dar nu este si cazul daca se va opta pentru acest tip. Intretinerea se realizeaza foarte usor nefiind necesare solutii de curatat costisitoare iar cu ajutorul unor trucuri inteligente se poate prelungi viata parchetului.

Rezistenta acestui tip de parchet este una deosebit de mare, avand in vedere ca este special conceput pentru zone cu trafic intens. Chiar si in incaperi precum bucataria puteti sa va aventurati sa montati un asemenea tip de parchet intrucat se va adapta perfect si este rezistent chiar si impotriva petelor dificile cum ar fi uleiul.

Motivele care stau la baza alegerii acestui tip de parchet

In momentul in care se alege tipul de pardoseala care sa completeze amenajarile interioare motivul cel mai bun o constituie caracteristicile pe care le prezinta. Totodata un alt motiv pentru care acest tip de parchet este atat de popular este acela ca se poate monta in orice tip de incapere, are un pret mic in comparatie cu alte tipuri si este un aliat de nadejde in momentul in care vine vorba despre pastrarea unui design modern fara a altera imaginea pe care doriti sa o afiseze o anumita incapere.

Despre modul de fabricare al parchetului laminat 12 mm putem spune ca acesta nu se realizeaza in totalitate din lemn masiv ci din aschii de lemn presate la o temperatura mare si apoi se toarna melamina. In momentul in care se monteaza acest tip de parchet specialistul trebuie sa se asigure ca suprafata este bine curatata, in rest nu sunt prea multe limitari in aceasta privinta intrucat se potriveste a fi instalat pe oroce tip de suprafata.

Design-urile interioare moderne merita asadar ca si finisajele utilizate sa fie de cea mai inalta calitate si, desigur, sa ofere o imagine pe masura investitiilor realizate. Recomandarile specialistilor in acest sens, este aceea sa respectati toate elementele care compun modul de intretinere pentru a prelungi viata acestui tip de parchet dar si sa se respecte conditiile de montaj.

Avantaje ale utilizarii parchetului laminat 12 mm si alte caracteristici deosebite

Datorita faptului ca acest tip de parchet este foarte popular si pretul acestuia este unul destul de mic in comparatie cu alte tipuri. In plus este un bun tip de parchet sub care se poate monta incalzire in pardoseala pentru a putea spori confortul. Aceste sisteme de incalzire instalate sub pardoseala reprezinta un concept relativ nou in amenajarile interioare si reprezinta o alternativa mult mai optima si potrivita la sistemele de incalzire clasice. Se poate utiliza chiar si ca sursa principala de caldura. Asadar, iata cat de multe avantaje prezinta acest tip de parchet.

Daca ar fi sa facem o comparatie dintre parchetul laminat de 12 mm si alte tipuri de pardoseala, putem spune ca de exemplu daca alegeti parchet din lemn masiv acesta trebuie intretinut mult mai intens sau daca vorbim despre alte tipuri de parchet atunci trebuie avut grija ca acesta sa nu fie zgariat si sa nu se pateze. In plus, la alte tipuri de parchet sa acoperiti imperfectiunile este o provocare intrucat va trebui sa reamenajati incaperea mai ales daca prezinta deteriorari ireparabile.

Se poate mentiona ca avantaj suprem si faptul ca reprezinta pardoseala optima pentru camera copiilor care, dupa cum bine se stie, in primii ani de viata sunt precum niste mici exploratori care descopera lucrurile elementare.

Un stil mai luxos cu ajutorul parchetului laminat 12 mm

Avand in vedere ca progresul tehnologic a adus cu sine foarte multe schimbari si este necesar ca fiecare element de amenajari interioare sa se incadreze perfect dar sa se si adapteze, parchetul laminat 12 mm are o contributie majora in acest sens intrucat poate oferi un aspect mai luxos, mai elegant si totodata mai modern intregii locuinte.

Avand in vedere ca este o investitie pe termen lung, acest tip de parchet reprezinta solutia optima intrucat se deterioreaza greu si rareori se semnaleaza pete iremediabile pe suprafata lor. De asemenea un aspect important este acela ca se gaseste in foarte multe nuante si, acesta este un alt motiv datorita caruia se adapteaza perfect oricarui tip de amenajari interioare.

In concluzie acest tip de parchet versatil si perfect adaptabil in orice conditii reprezinta o alegere perfecta dar si economica. Nu este exclus nici faptul ca aspectul estetic deosebit pe care il ofera, da un aer mai luxos oricarei incaperi. In plus daca se respecta toate elementele cu privire la modul de ingrijire si montare rezistenta lui poate sa se intinda pe o perioada de timp indelungata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea