Amenajarea casei

# alegere dormitoare # dormitoare la moda #dormitoare

Modele de dormitoare la moda anul acesta

Dormitorul este refugiul in care te relaxezi si te odihnesti, iar asta nu inseamna ca il poti transforma intr-un sanctuar care sa indeplineasca toate nevoile si dorintele tale. Avand in vedere ca aici iti reincarci bateriile, ar trebui amenajat intr-un mod cat mai placut, modern si elegant. Indiferent de stilul in care alegi sa-l decorezi, dormitorul ar trebui sa reprezinte un refugiu in care poti evada din cotidian.

In ultimii ani au aparut diverse recomandari si idei de stiluri de design interior pentru dormitoare, iar cele mai multe pun accentul pe spatiu, luminozitate si multifunctionalitate. Tendintele anului acesta nu s-au schimbat prea mult - sunt in continuare la moda dormitoarele viu colorate si deopotriva cele albe, gri deschis sau bej, in functie  de preferinte.

Daca vrei sa-ti reamenajezi dormitorul in acest an, iata cateva tendinte la moda, din care te poti inspira pentru a oferi acestei incaperi un aspect uimitor si o atmosfera primitoare.

Dormitor industrial

Stilul industrial poate oferi oricarui dormitor un aspect absolut unic si original. Asa cum sugereaza si numele, este un model inspirat dintr-un depozit sau mansarda urbana si integreaza elemente concrete din sfera industriala. De exemplu, nu intamplator vei vedea caramizi expuse, lemn sau conducte de-a lungul dormitorului. Totodata, sunt specifice cheresteaua veche si corpurile de iluminat din metal. In ceea ce priveste mobilierul, acesta are o functionalitate redusa si un aspect extrem de simplu, chiar putin neslefuit, fara a fi lacuit, de exemplu.

Daca te atrage acest model inedit de dormitor, trebuie sa stii ca obiectele decorative sunt extrem de putine: una, doua bucati de arta abstracta (nu neaparat tablouri inramate) si fotografie pentru o pata de culoare, deoarece stilul industrial se bazeaza pe culori neutre inspirate de lemn si metal.

Dormitor scandinav

Stilul scandinav reprezinta simplitatea vietii din tarile nordice. Un astfel de dormitor va avea un aspect deosebit si va impresiona tocmai prin elementele sale simple. Mobilierul este functional, are linii fine, discrete si unele influente sculpturale. O caracteristica a acestui stil este paleta de culori albe si elemente naturale precum lemn presat, aluminiu emailat, otel, pardoseala din lemn si diverse materiale plastice. Dormitoarele albe, cum ar fi cele de pe FAVI.ro, pe care le gasesti aici: https://favi.ro/produse/categorie/dormitor/alb, reprezinta cel mai bine stilul scandinav, iar daca vrei si o pata de culoare, te poti orienta spre fibre naturale, blanuri sau o piesa de mobilier in nuante neutre.

Dormitorul in stil scandinav este perceput de cele mai multe ori ca o adevarata opera de arta, simpla, dar cu un efect puternic, la care contribuie destul de mult si iluminatul, bazat pe lumina naturala.

Dormitor minimalist

Acest model de dormitor se bazeaza exclusiv pe functionalitate, simplitate si spatiu. Acest concept foloseste palete neutre de culori, cu aspect aerisit. Este un stil foarte popular in Australia, iar la noi a devenit rapid un trend de top cand vine vorba despre amenajarea dormitorului. Piesele de mobilier sunt simple, urmeaza linii foarte curate si discrete, nefiind nimic excesiv. Decorul general al unui dormitor minimalist nu va fi niciodata viu colorat, atat in cazul mobilei, cat si in cazul obiectelor decorative.

Dormitorul minimalist este ideal pentru odihna, meditatie si relaxare. Laptopul, televizorul, tableta sau PC-ul nu isi au locul in decorul acestui stil, care inspira doar calm si simplitate.

In concluzie, tendintele acestui an pun accent pe originalitate, simplitate si functionalitate. Daca alegi un set de dormitor armonios si practic intr-unul dintre stilurile prezentate mai sus, vei schimba total aspectul locuintei tale, iar rezultatul va fi spectaculos.

Sursa foto: https://www.pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea