Amenajarea casei

#amenajare casa #mobilier casa #confort casa #camera confortabila

Modalitati de a face o camera mai confortabila

O camera in care iti petreci mult timp, ca bucataria sau livingul, poate fi un mediu deosebit de placut, in care sa-ti faca placere sa stai in fiecare zi. Pentru ca o camera sa fie cat mai confortabila, este important sa tii cont de cativa factori esentiali. Acestia influenteaza atmosfera din acel spatiu si fac incaperea sa fie primitoare si atractiva.

Iata cateva modalitati de a face o camera mai confortabila:

1 Alege o tema pentru designul camerei

Se poate sa-ti petreci mult timp in biroul de acasa sau in sufragerie, insa daca este prea multa mobila sau prea putina lumina, mai devreme sau mai tarziu vei simti un disconfort. Pentru a da coerenta unei incaperi, aceasta trebuie decorata intr-un anumit stil, in conformitate cu gusturile tale.

Arunca, vinde sau doneaza toate piesele de mobilier sau elementele care nu se incadreaza in acea tema si pe care nu le poti folosi in alta parte a locuintei. In acest fel vei face loc pentru lucruri care se potrivesc cu stilul ales. Poate fi vorba despre orice stil: shabby chic, frantuzesc, rustic, toscan etc.

2 Lumina si intunericul

Lumina naturala are un efect major asupra atmosferei unei incaperi. Fa tot posibilul ca incaperea respectiva sa beneficieze de maximum de lumina naturala folosind perdele subtiri si eliminand obstacolele din jurul ferestrei.

In acelasi timp, un nivel sporit de confort inseamna si intimitate. Poti prinde draperii opace pentru a acoperi ferestrele seara si noaptea, mai ales daca exista cladiri apropiate.

3 Alege piese de mobilier cu dublu rol

Mobilierul ales pentru o camera confortabila ar trebui sa aiba rol practic si estetic. Alege un fotoliu incapator, moale, cu rezemator pentru picioare sau o canapea generoasa, unde sa-ti poti aseza musafirii confortabil si unde sa te uiti cu placere la televizor.

Confortul unei camere este stras legat si de intretinerea acesteia. Este indicat sa folosesti o mobila usoara, care poate fi mutata cu efort minim, cu usi care protejeaza lucrurile de praf. Accesul aspiratorului ar trebui sa se faca usor, fara sa se piarda timp si energie dand la o parte piesele de mobilier.

Piesele de mobilier trebuie alese in functie de zonele pe care le doresti si de numarul de persoane. O zona construita pentru conversatie sau mai multi tabureti sporesc nivelul de confort al spatiului respectiv.

Camera trebuie amenajata in asa fel incat sa poata fi folosita de beneficiari dupa nevoile lor personale. Nu exagera, insa, cu zonele pe care vrei sa le construiesti in camera deoarece spatiul nu trebuie sa fie aglomerat.

4 Personalizeaza camera

O camera confortabila este o incapere care te reprezinta. Aseaza pe canapea pernele care iti plac, construieste rafturi pe care sa expui suvenirurile aduse din vacanta sau cumpara un covor moale si confortabil.

5 Temperatura in camera

O camera este confortabila in masura in care temperatura din ea este placuta. Asigura o buna aerisire a camerei dimineata, foloseste aer conditionat intr-o incapere orientata spre sud sau o alta metoda pentru o ventilatie buna.

Sursa foto: homethelovely.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea