Amenajarea casei

#sifonier #organizare sifonier #dulap de haine #amenajare bar

Modalitati creative de a transforma un sifonier

Ce poti face cu un de haine vechi si ponosit, pe care mai degraba l-ai arunca? Afla ca poti pune in practica o multime de idei, astfel incat sifonierul sa se transforme intr-un spatiu util din casa. Iata, asadar, cateva modalitati ingenioase de a transforma un sifonier !

1 Din sifonier, birou privat

Daca dispui de un sifonier care iti este de prisos, ai putea sa il transformi in mini-biroul tau personal, adapostit de privirile curiosilor. Iata de ce anume ar trebui sa tii cont:
 

  • Foloseste spatiul vertical. Inlatura tija pe care agatai umerasele in sifonier, dar pastreaza rafturile aflate in partea superioara a acestuia, intrucat iti vor servi pentru a depozita cutii si documente. In partea de jos a sifonierului, include o bucata de placaj care sa fie suportul viitorului tau birou. Pentru a crea simetrie, vopseste atat placajul superior, cat si pe cel inferior, in culori similare sau identice.
  • Adauga un strop de fantezie. Dat fiind faptul ca va fi biroul tau privat, il poti decora asa cum iti doresti, chiar si cu un tapet floral, spre exemplu, pentru a-i da un plus de culoare.
  • Tine dezordinea sub control. Lipeste de peretele sifonierului carlige de agatat haine pe care le poti folosi pentru a organiza diverse obiecte care urmeaza sa fie incluse in birou. La fel de bine, carligele pot fi suportul cablurilor (de la laptop etc.) care, altfel, risca sa iti stea in cale. In acest caz, plaseaza strategic carligele sub placajul-suport.


2 Din sifonier pentru lenjerie de pat , in bar

Un sifonier in care candva adaposteai lenjeria de pat si prosoapele poate fi transformat intr-un bar chic. Iata cum:
 

  • Reorganizeaza rafturile. Inlatura unul dintre rafturi, iar pe cele ramase amplaseaza-le in asa fel incat in partea de sus a sifonierului sa obtii un spatiu pentru sticle, apoi unul pentru pahare si abia apoi barul propriu-zis. Ultimul placaj, cel folosit ca suport, ar putea fi la circa 1 m distanta de sol (distanta standard pentru baruri).
  • Creeaza iluzia unui spatiu mai generos. Pentru ca sifonierul tau nu foarte incapator sa se transforme intr-un bar (aparent) mai spatiu, monteaza oglinzi in interiorul acestuia, in zona cuprinsa intre placajul-suport si cel aflat deasupra lui.
  • Ascunde obiectele necesare in bar. In partea de jos a barului poti monta o menita sa ascunda obiectele necesare in bar ( tacamuri , cos de gunoi, cani, ingrediente pentru bauturi, un minifrigider etc.)
  • Monteaza spoturi cu baterii. Pentru a scapa rapid de problema iluminatului in interiorul barului, plaseaza strategic cateva spoturi luminoase cu baterii. Acestea vor imprastia o lumina placuta, discreta, iar bateriile vor rezista o buna bucata de timp.
  • Eticheteaza recipientele. Pentru ca, atunci cand ai , acestia sa se poata servi singuri din bauturile din bar sau chiar sa isi prepare cocktailuri dupa bunul plac, asigura-te ca pui etichete pe toate sticlele si recipientele din sifonierul-bar. Astfel, musafirii nu vor confunda niciodata bauturile intre ele si se vor descurca mult mai usor.

Sursa foto: realsimple.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare